Naix "Valenciana", la marca que reforça l'ADN de les taronges i mandarines locals

El president Ximo Puig destaca la voluntat de "reiniciar el renaixement del posicionament de les nostres taronges i mandarines en el mercat"

Guardar

Campanya "Valenciana" per a potenciar el consum de taronges locals
Campanya "Valenciana" per a potenciar el consum de taronges locals

"Les taronges i mandarines valencianes són més que un cultiu, formen part del nostre ADN". Amb aquesta idea naix "Valenciana", la marca registrada de les taronges i mandarines de la Comunitat Valenciana amb la qual la Generalitat vol impulsar i reforçar al sector, reconeixent i valorant aquest producte autòcton com "el millor cítric del món".

Una marca que arriba al costat d'una campanya de promoció associada que s'ha presentat hui al Palau de les Comunicacions per part del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro.

Així, hui naix una marca distintiva que estarà present en totes les taronges i mandarines cultivades en el territori valencià, així com en les malles, caixes i punts de venda, amb la finalitat de distingir la qualitat d'un producte tan saludable, emulant altres accions similars com el reconegut "Plátano de Canarias", competint de manera directa i molt visual amb la competència i garantint als consumidors que estan comprant el cítric valencià original.

Tal com s'ha destacat en la presentació, "es construeix un gran projecte a partir d'una xicoteta etiqueta", un llançament de la marca que anirà acompanyat d'una campanya visual amb el lema "Tria el sentiment", que reforçarà el prestigi del producte i la simbologia que, per als valencians i valencianes, com a poble, té la taronja, donant suport a una part tan important de l'economia i identitat local.

Ximo Puig, a la presentació de la marca "Valenciana"
Ximo Puig, a la presentació de la marca "Valenciana"

La terra de la taronja

La campanya persegueix dos objectius: augmentar el consum de taronja i reforçar la identificació de la taronja amb la Comunitat Valenciana, on es cultiva el 2% dels cítrics al món i on es concentra el 14% de l'exportació global. "Per tant, som la terra de la taronja i Espanya i Europa l'han de saber més", ha valorat el president.

Es tracta de facilitar al client la identificació del producte, d'oferir al mercat aquest segell de qualitat, i d'aconseguir que el client "reconega el millor cítric del món i el compre per la seua qualitat".

Puig ha destacat que "tenim les millors taronges i mandarines del món, però és veritat que els consumidors tenen al seu abast una gran varietat de productes", motiu pel qual naix aquesta iniciativa, amb la voluntat de "reiniciar el renaixement del posicionament de les nostres taronges i mandarines en el mercat".

El president ha afirmat que les taronges i mandarines valencianes "reuneixen qualitat, sabor i beneficis per a la salut", uns valors que es destacaran i impulsar amb aquesta marca.

Així mateix, el cap del Consell ha reclamat unitat: "si no estem units, no tenim eixida", recordant que el citrícola "és un sector fonamental, és una qüestió que va més enllà d'un sector econòmic, ja que quan promocionem la taronja valenciana, promocionem els millors atributs del nostre poble: el treball, l'esforç i la voluntat de fraternitat".

El sector citrícola, a la presentació de la marca "Valenciana"
El sector citrícola, a la presentació de la marca "Valenciana"

No es tracta d'una campanya puntual

La campanya no serà puntual i arriba per a quedar-se, tal com ha incidit el president Ximo Puig. "És un primer pas, però és un pas molt important, que ens ajudarà a un nou renaixement del posicionament de la taronja en els mercats, començant per uns mateixos".

La primera fase de la campanya de promoció serà en la Comunitat Valenciana, on s'ha detectat un descens del consum, i suposarà una inversió de mig milió d'euros. L'any que ve la campanya s'ampliarà a l'àmbit nacional amb un altre mig milió d'euros d'inversió.

La marca està dissenyada per l'estudi Lavernia Cienfuegos i la campanya de publicitat està ideada per AGR Food Marketing.

Arxivat a:

Destacats