La connexió per bus entre València i nou polígons de la zona començarà al gener

La primera setmana de l’any estaran en marxa les quatre línies llançadora que beneficiaran a més de 76.000 treballadors

Guardar

autobus-140
autobus-140

Amb l'arribada de 2021 entrarà en funcionament el projecte que permetrà unir la ciutat de València amb nou polígons industrials de la zona, facilitant l'accés dels seus treballadors i oferint alternatives a l'ús de vehicles particulars.

Concretament, serà durant la primera setmana del mes de gener quan la Conselleria d'Obres Públiques i Mobilitat que encapçala Arcadi España pose en marxa les quatre línies llançadora d'autobús que estan previstes i que donaran servei a les àrees industrials del Parc Tecnològic (Paterna), L'Andana (Parterna), Fuente del Jarro (Paterna), Táctica (Paterna), L'Oliveral (Riba-roja de Túria), La Reva (Riba-roja de Túria), Juan Carlos I (Almussafes), Polígono Norte (Almussafes) i La Ermita (El Romaní, Sollana).

Es tracta d'un projecte pilot, que tindrà una durada d'un any, i permetrà conéixer dades sobre l'ús del servei de cara a la seua futura implantació i a una ampliació d'aquest. Segons els estudis de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), per cada dos autobusos plens es recuperarà l'espai abans ocupat per 175 cotxes, reduint la contaminació i els embussos en els accessos.

BENEFICIARÀ A MÉS DE 76.000 PERSONES

Aquesta iniciativa pretén beneficiar a les més de 76.000 persones que treballen en aquestes àrees industrials i que viuen, en la seua majoria, a la ciutat de València sense un servei públic de transport, i estan obligats a utilitzar el vehicle privat amb els consegüents problemes de congestió, contaminació i competitivitat per a les empreses aquí instal·lades.

En total, i segons les dades de l'ATMV, mitjançant la creació de les quatre noves línies de llançadora, es duran a terme diàriament 50 expedicions a nou polígons industrials, en els quals treballen unes 76.273 persones.

Concretament, la primera llançadora donarà servei a Parc Tecnològic i L'Andana, amb dos vehicles que efectuaran 13 expedicions en total i beneficiarà a 10.579 treballadors. La segona, amb dues variants i un vehicle per a cadascuna d'elles, tindrà 20 expedicions cap a Táctica i Fuente del Jarro i beneficiarà a 23.379 treballadors. La tercera llançadora disposarà de dos vehicles que realitzaran un total de nou expedicions cap a L'Oliveral i La Reva. Finalment, la quarta llançadora disposarà d'un vehicle que realitzarà huit expedicions cap a Juan Carlos I, Polígono Norte i La Ermita, beneficiant a 18.093 treballadors.

"CANVI DE MENTALITAT"

Amb la posada en marxa de les llançadores, segons el conseller, "es pretén un canvi de mentalitat en facilitar el transport públic per a millorar la qualitat de vida dels treballadors i les treballadores d'aquests polígons". A més, destaca que "amb aquest servei ampliarem drets, ja que moltes persones tenen dificultat d'accedir a un lloc de treball en aquests polígons si no tenen vehicle privat, i hi ha moltes que no s'ho poden permetre".

Així mateix, per a la definició d'aquestes rutes i horaris, ha subratllat Arcadi España, "s'ha treballat de manera coordinada amb els treballadors, gerents de les associacions més representatives dels parcs empresarials i operadors de transport públic per a aconseguir un servei eficaç d'acord amb les necessitats reals dels usuaris i usuàries d'aquests complexos".

SERVEI "EXPRÉS"

El gerent de l'ATMV, Manuel Martínez Grau, ha explicat que serà un "servei exprés per a poder competir amb el vehicle privat, amb poques parades, però buscant la connectivitat".

Els busos amb destinació a les tres primeres zones eixiran des del carrer d'Ángel Guimerá, i els que van a la quarta zona ho faran des de Fernando el Catòlic, prop de les parades de metro d'Ángel Guimerá i de Túria.

"S'ha buscat donar resposta a totes les necessitats de tots els torns de treball, tant de matí, migdia, vesprada i nit", ressalta Grau.

PREU DEL BITLLET

El preu del bitllet oscil·larà entre 1,45 i 1,75 euros i el de l'abonament entre els 15,50 i els 68,7 euros, segons la zona, mentre que les circulacions començaran al voltant de les 4.50 hores i finalitzaran entorn de les 23.13 hores en funció del polígon.

A més, l'Autoritat de Transport Metropolità de València fa un pas més cap a la integració tarifaria i emetrà pròximament un bo de deu viatges per a la xarxa de MetroBus que suposarà un important estalvi per als usuaris de la xarxa de transport metropolità. El nou títol estarà en vigor amb l'arribada de 2021 i equipararà les tarifes de MetroBus i Metrovalencia.

Concretament, aquest Bo 10 tindrà un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dues, tres i quatre zones segons el pla zonal d'ATMV amb un transbord permés en la xarxa de MetroBus.

Arxivat a:

Destacats