Bono 10: Nou impuls al transport públic de València i la seua àrea metropolitana

El MetroBus baixarà les seues tarifes abans de final d’any, equiparant-les a les de Metrovalencia i millorant la velocitat comercial de la xarxa

Guardar

metrobus
metrobus

L'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ha anunciat l'emissió d'un bo de deu viatges per al MetroBus abans de final d'any que suposarà un important estalvi per als usuaris i usuàries de la xarxa de transport metropolità i un pas més cap a la integració tarifaria.

El nou bo es podrà adquirir en tots els punts de venda de la xarxa d'ATMV com estancs, quioscos i punts de venda habilitats per la xarxa de Logista i en l'aplicació RecargaMobilis, així com en les taquilles i màquines d'autovenda de la xarxa d'FGV i en l'Oficina d'Atenció al client de l'ATMV. Aquesta mesura permetrà suprimir el pagament en metàl·lic, eliminant l'elevat ús dels diners en efectiu, millorant la velocitat comercial de la xarxa.

Amb l'arribada del Bono 10 s'impulsarà l'ús del transport públic a la ciutat i la seua àrea metropolitana, millorant la sostenibilitat mediambiental i la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la zona.

Noves tarifes

La xarxa inclou quatre àmbits zonals, des de la zona A fins a la D, en funció de la distància amb València. Els viatgers poden optar per una sèrie de bitllets i títols en els trajectes, sent els bitllets senzills la modalitat bàsica, que permeten un únic viatge sense transbord i que inclouen descomptes en la seua tarifa per a usuaris majors de 65 anys o per a altres col·lectius com, per exemple, estudiants universitaris o famílies nombroses.

Concretament, aquest Bono 10 tindrà un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dues, tres i quatre zones segons el pla zonal d'ATMV amb un transbord permés en la xarxa de Metrobús.

Així, per exemple, en zona AB, una persona que desitge desplaçar-se de Xirivella a València hui pot viatjar en MetroBus abonant el preu del bitllet senzill d'1,45 euros a bord. Amb el nou bo, aquesta persona podrà carregar el títol per NFC des de l'aplicació RecargaMobilis de la xarxa de vendes d'ATMV o en un estanc autoritzat i viatjar per 1,04 euros, simplement passant per la validadora de la targeta Mobilis i evitant haver de preparar els diners per endavant i fer la corresponent cua.

Aquesta mesura permetrà suprimir el pagament en metàl·lic, eliminant l'elevat ús dels diners en efectiu i millorant la velocitat comercial de la xarxa

Així mateix, una persona que vulga desplaçar-se de Torrent a València, en l'actualitat pot viatjar en Metrovalencia per 1,04 euros amb la targeta TuIN o amb MetroBus abonant 1,45 euros si compra un bitllet senzill. Amb el nou bo, aquesta persona pagarà el mateix import en MetroBus que en Metrovalencia.

En zona ABC, un viatger o una viatgera que desitge desplaçar-se de L'Eliana a València pot fer-ho en MetroBus a un preu d'1,95 euros per al bitllet senzill. Amb el nou títol de l'ATMV, aquesta persona podrà anar a València per 1,40 euros.

Per a la zona ABCD, un usuari o usuària que es desplace actualment de Sagunt a València li costa en MetroBus 2,80 euros, amb un bitllet senzill. Amb el nou bo, es podrà anar fins a València per 2,00 euros.

Més de 10 milions de viatges

Aquesta mesura arriba quan la xarxa d'autobusos interurbans de MetroBus registra una tendència a l'alça del seu ús, superant la xifra rècord dels 10 milions d'etapes durant l'any 2019. En total s'han registrat 10.182.658 etapes en les 40 línies, amb un ampli predomini dels bitllets senzills, segons les dades es desprenen de l'informe de viatgers en la xarxa de MetroBus durant l'any 2019, realitzat per l'ATMV i que es publicava aquest darrer mes de juliol.

Així, l'any 2015 es van registrar 9.027.209 etapes; l'any 2016 se'n van registrar 9.061.513; l'any 2017 se'n van comptabilitzar 9.283.940; l'any 2018 un total de 9.663.054 i en el 2019 la xifra assolida és de 10.182.658 etapes, és a dir, 1.555.629 viatges més que en 2015.

Per zones, destaca, amb més de dos terços, la combinació AB. És a dir, gran part dels viatges realitzats en la xarxa de MetroBus en 2019 van connectar València amb els municipis de la primera corona de l'àrea metropolitana, aquells que es troben més pròxims, com el cas de Massamagrell, la Pobla de Farnals, Moncada, Paterna, Aldaia, Quart de Poblet, Torrent, Catarroja, Silla o El Saler, entre d'altres.

40 línies d'autobusos interurbans

L'ATMV compta amb una xarxa d'autobusos interurbans que connecten els municipis metropolitans entre si i amb la capital, amb la qual arriben, fins i tot, a zones externes al seu àmbit territorial.Les prop de 40 línies operen sota deu concessions de serveis (CVV-250 a CVV-259) amb un conjunt de set operadors privats que conformen la xarxa de MetroBus: Autobuses Buñol, Autocares Herca, AUVACA, AVSA, Edetania Bus, Fernanbús i Urbetur.
Destacats