Arcadi España anuncia per a la primera setmana de gener la llançadora que uneix València amb el parc empresarial Joan Carles I d'Almussafes

Impulsada per la ATMV, es tracta d'una mesura destinada al fet que 20.000 treballadors i treballadores tinguen un transport públic, a un preu competitiu com a alternativa viable al vehicle privat

Guardar

201209_FOTO_1_Lanzaderas_Almussafes
201209_FOTO_1_Lanzaderas_Almussafes

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha afirmat durant la seua vista al parc empresarial Joan Carles I d'Almussafes, que "a partir de la primera setmana de gener, entrarà en servei l'autobús llançadora que impulsa la Generalitat, des de València ciutat i amb diferents parades en el nucli urbà, fins a aquest parc de Joan Carles I i els polígons industrials Nord d'Almussafes i L'Ermita del Romaní".

En la presentació d'aquest servei de l'Autoritat de Transport Metropolità de València, ATMV, Arcadi España ha explicat que "en aquests tres polígons treballen més de 20.000 persones que viuen en la seua majoria a la ciutat de València sense un servei públic de transport, i estan obligats a utilitzar el vehicle privat amb els conseqüents problemes de congestió, contaminació i competitivitat per a les empreses ací instal·lades".

Amb la posada en marxa de les llançadores, ha afegit el conseller, "es pretén un canvi de mentalitat en facilitar el transport públic per a millorar la qualitat de vida dels treballadors i les treballadores d'aquests polígons". A més, ha destacat, "amb aquest servei ampliarem drets, ja que moltes persones tenen dificultat d'accedir a un lloc de treball en aquests polígons si no tenen vehicle privat, i hi ha moltes que no li ho poden permetre".

Així mateix, per a la definició d'aquestes rutes i horaris, ha subratllat Arcadi España, "s'ha treballat de manera coordinada amb els treballadors, gerents de les associacions més representatives dels parcs empresarials i operadors de transport públic per a aconseguir un servei eficaç d'acord amb les necessitats reals dels usuaris i usuàries d'aquests complexos".

Per al conseller, "es tracta d'una mesura destinada als 20.000 treballadors i treballadores perquè tinguen una manera de transport públic, amb un preu competitiu i que siga una alternativa viable al vehicle privat". Aquest servei de llançadores amb la ciutat de València està previst que també es pose en marxa en altres sis parcs empresarials.

Per part seua, el gerent de l'ATMV, Manuel Martínez Grau, ha explicat que serà un "servei exprés, un servei llançadores per a poder competir amb el vehicle privat, amb poques parades, però buscant la connectivitat. Així, a València, hi haurà només cinc parades en eixos estratègics com les parades de Metrovalencia d'Ángel Guimerá, Plaza España i Jesús que, al seu torn, connecten amb tota la xarxa de metro".

L'autobús eixirà de València per l'avinguda Ausiàs March per a enllaçar de manera ràpida amb la V-21 i arribar al parc Joan Carles I per la A-7, on s'ha programat quatre parades en l'avinguda principal del recinte que permeta donar servei a tot el complex, d'ací al polígon industrial Nord i l'última parada en el de l'Ermita.

En total seran quatre expedicions d'anada i quatre de tornada i "s'ha buscat donar resposta a totes les necessitats de tots els torns de treball, tant de demà, migdia, vesprada i nit", ha conclòs el gerent d'ATMV.

Arxivat a:

Destacats