València connectarà per bus nou polígons de la zona

Abans de final d’any estarà en marxa aquest servei que facilitarà l’accés dels treballadors a les àrees industrials gràcies a quatre línies llançadora

Guardar

ford_almussafes
ford_almussafes

La Conselleria d'Obres Públiques i Mobilitat que encapçala Arcadi España posarà en marxa abans de final d'any quatre línies llançadora d'autobús que connectaran la ciutat de València amb nou polígons industrials de la zona, facilitant l'accés dels seus treballadors i oferint alternatives a l'ús de vehicles particulars.

Es donarà servei a les àrees industrials del Parc Tecnològic (Paterna), L'Andana (Paterna), Fuente del Jarro (Paterna), Táctica (Parterna), L'Oliveral (Riba-roja de Túria de Túria), La Reva (Riba-roja de Túria), Juan Carlos I (Almussafes), Polígono Norte (Almussafes) i La Ermita (El Romaní, Sollana)

Concretament, es donarà servei a les àrees industrials del Parc Tecnològic (Paterna), L'Andana (Paterna), Fuente del Jarro (Paterna), Táctica (Parterna), L'Oliveral (Riba-roja de Túria de Túria), La Reva (Riba-roja de Túria), Juan Carlos I (Almussafes), Polígono Norte (Almussafes) i La Ermita (El Romaní, Sollana).

Es tracta d'un projecte pilot, que tindrà una durada d'un any, i permetrà conéixer dades sobre l'ús del servei de cara a la seua futura implantació i a una ampliació d'aquest. Segons els estudis de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), per cada dos autobusos plens es recuperarà l'espai abans ocupat per 175 cotxes, reduint la contaminació i els embussos en els accessos.

NOVES RUTES

En total, i segons les dades de l'ATMV, mitjançant la creació de les quatre noves línies de llançadora, es duran a terme diàriament 50 expedicions a nou polígons industrials, en els quals treballen unes 76.273 persones.

Per cada dos autobusos plens es recuperarà l'espai abans ocupat per 175 cotxes, reduint la contaminació i els embussos en els accessos

Concretament, la primera llançadora donarà servei a Parc Tecnològic i L'Andana, amb dos vehicles que efectuaran 13 expedicions en total i beneficiarà a 10.579 treballadors. La segona, amb dues variants i un vehicle per a cadascuna d'elles, tindrà 20 expedicions cap a Táctica i Fuente del Jarro i beneficiarà a 23.379 treballadors. La tercera llançadora disposarà de dos vehicles que realitzaran un total de nou expedicions cap a L'Oliveral i La Reva. Finalment, la quarta llançadora disposarà d'un vehicle que realitzarà vuit expedicions cap a Juan Carlos I, Polígono Norte i La Ermita, beneficiant a 18.093 treballadors.

Els busos amb destinació a les tres primeres zones eixiran des del carrer d'Ángel Guimerá, i els que van a la quarta zona ho faran des de Fernando el Catòlic, prop de les parades de metro d'Ángel Guimerá i de Túria.

PREU DEL BITLLET

El preu del bitllet oscil·larà entre 1,45 i 1,75 euros i el de l'abonament, entre els 15,50 i els 68,7 euros, segons la zona, mentre que les circulacions començaran al voltant de les 4.50 hores i finalitzaran entorn de les 23.13 hores en funció del polígon.

El preu del bitllet oscil·larà entre 1,45 i 1,75 euros i el de l'abonament, entre els 15,50 i els 68,7 euros, segons la zona, mentre que les circulacions començaran al voltant de les 4.50 hores i finalitzaran entorn de les 23.13 hores en funció del polígon

A més, l'Autoritat de Transport Metropolità de València fa un pas més cap a la integració tarifaria i emetrà pròximament un bo de deu viatges per a la xarxa de MetroBus que suposarà un important estalvi per als usuaris de la xarxa de transport metropolità. El nou títol també estarà en vigor abans que finalitze l'any i equipararà les tarifes de MetroBus i Metrovalencia.

Concretament, aquest Bono 10 tindrà un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dues, tres i quatre zones segons el pla zonal d'ATMV amb un transbord permés en la xarxa de Metrobús.

Arxivat a:

Destacats