Ford buscarà finançament addicional per a la planta d'Almussafes després de renunciar als 106 milions d'euros del Perte VEC

La Generalitat diu que Ford confia en València "més enllà del Perte" i manté suport a la "transformació" de la planta

Guardar

Logo de Ford a la fàbrica d'Almussafes
Logo de Ford a la fàbrica d'Almussafes

El grup automobilístic Ford ha renunciat a les ajudes del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC) que s'anaven a destinar a la transformació de la planta que l'empresa té a Almussafes.

Això es deu al fet que l'empresa estatunidenca ha renovat el seu cicle de producció global i després d'assumir retards en aquests plans, ha assegurat que no pot aprofitar les ajudes estatals. "Recentment hem revisat les nostres previsions per a Europa, que introdueixen un retard en els nostres plans de producció per a Espanya, cosa que significa que no podem aprofitar el programa de finançament Perte", ha explicat la companyia sobre aquest tema.

Ford era una de les més beneficiades després d'obtenir un 15% del total assignat en primera instància, al voltant de 106,34 milions d'euros.

La companyia ha reiterat el seu compromís amb la planta valenciana, reconeixent que les operacions de Ford a Espanya "continuen sent una part fonamental de l'estratègia per a Europa", i ha anunciat que treballarà al costat del Govierno central i la Generalitat Valenciana per a "buscar oportunitats de finançament addicionals" en el futur.

Planta de Ford en Almussafes
Planta de Ford a Almussafes

Es mantenen els compromisos de futur

Pel que respecta a la Generalitat, la institució ha reconegut aquest matí que mantindran "tot el suport" per a la "transformació" de la planta de Ford a Almussafes i ha assegurat que la planta "confia en València més enllà del Perte".

Fonts del Govern valencià han assenyalat que la planta "manté tots els seus compromisos de futur", ja que és "un canvi en els seus terminis, no en els seus plans", incidint en el fet que mantenen "tot el suport per a aqueixa transformació".

En el cas dels sindicats, des d'UGT s'ha traslladat "tranquil·litat" a la plantilla de la companyia en aquesta planta i al conjunt de la societat. Per part seua, CCOO ha mostrat la necessitat de comptar amb més informació sobre aquesta renúncia i les conseqüències que tindrà i ha apuntat que hi ha "pendents altres dates", mentre de CGT ha asseverat que "sembla que hi ha un retard en la producció de vehicles elèctrics" que ha considerat "preocupant perquè els terminis variaran". Els sindicats no saben què comportarà la renúncia i com afectarà la producció d'Almussafes.

Arxivat a:

Destacats