Ford Almussafes prorrogarà el seu ERTO deu dies més per causes productives

La companyia ampliarà l'ERTE fins al 31 d'octubre amb les mateixes condicions econòmiques

Guardar

La factoria de la multinacional automobilística Ford a Almussafes
La factoria de la multinacional automobilística Ford a Almussafes

La factoria de la multinacional automobilística Ford a Almussafes prorrogarà l'actual ERTO de la companyia deu dies més de l'esperat en les àrees de fabricació de vehicles, motors de muntatge i motors mecanitzats a causa de les tensions de la demanda i dels problemes de subministrament de components.

Aquesta decisió ha sigut presa després de l'acord entre la direcció de Ford i el sindicat UGT en una reunió en la qual s'ha analitzat el seguiment de l'ERTO, que s'allargarà fins al 31 d'octubre de 2022 per causes productives.

Tot això afectarà la totalitat de la plantilla, composta per 6.000 treballadors aproximadament, de manera parcial o total amb les mateixes condicions econòmiques i laborals pactades fins hui.

Ford ha assegurat que aquesta nova pròrroga és una baixada "substancial" i que es deu a la baixa demanda de motors, la falta de xips, els dubtes amb els proveïdors, les dificultats en el sector logístic i l'escassetat de semiconductors que "lluny de solucionar-se des de desembre continua colpejant amb força les fàbriques", la qual cosa està obligant a tot el sector a parar diverses setmanes per a poder coordinar els subministraments amb la capacitat de fabricació.

Dani Portillo, representant de STM Ford, ha assenyalat que entenen "la situació tan lamentable" que afecta a tota la indústria de l'automòbil, però ha justificat la seua oposició al fet que es mantenen les mateixes condicions econòmiques. A més, sol·licita que es complisquen els dies d'atur en les dates anunciades perquè "els tenen acostumats a modificacions d'un dia per a un altre i aquests canvis afecten la conciliació familiar".

Aquestes són les dates de parada orientatives

La planta de fabricació de vehicles i de muntatge de motors: 29 d'agost, 2, 5, 12, 16 i 30 de setembre i el 7,17 i 24 d'octubre.

La planta de motors mecanitzats: 10, 11, 24 i 25 de setembre i l'1, 2, 22, 23, 29 i 30 d'octubre.

Arxivat a:

Destacats