Ford Almussafes acorda un nou ERTE de 15 dies fins a juny en vehicles i motors amb un salari del 80 %

Guardar

Un treballador de Ford Almussafes
Un treballador de Ford Almussafes

La direcció de Ford a la fàbrica d'Almussafes (València) i el sindicat majoritari en la planta, UGT, han acordat establir un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per a 15 dies durant els pròxims quatre mesos --fins al 30 de juny-- en les fabricacions de vehicles i motors, durant el qual els treballadors percebran un 80 % del seu salari, segons han informat fonts sindicals.

El motiu d'aquest ERTO és que continua l'escassetat de components i microxips, una inestabilitat de subministrament per la qual la fàbrica valenciana ja havia disposat un ERTO durant el primer trimestre de l'any.

Les parades de producció d'aquest nou expedient començaran aquest mateix dimecres i es prolongaran fins a juny. En motors, s'han fixat com a dies d'ERTO el 23, 24 i 25 de març; a l'abril, els dies 11, 12 i 13; al maig, el 16, 17, 18, 19 i 20, i al juny els dies 3,6,17 i 27.

Respecte a la producció de vehicles, seran dies de parada el 31 de març; els dies 1, 4, 8, 11, 12 i 13 d'abril; el 6, 9, 20 i 23 de maig i, al juny, els dies 3, 6, 17 i 27.

Segons ha detallat UGT després de l'acord en la reunió de la comissió consultiva celebrada aquest dimarts, cap treballador podrà estar afectat per l'ERTO més de 15 dies. El calendari d'aquest expedient "serà diferent, començant amb motors des d'aquest dimecres, i amb un desenvolupament més dispar, com ha succeït fins ara, en vehicles".

Les condicions salarials i laborals d'aquest ERTO són les mateixes que es venien desenvolupant fins ara a la fàbrica en l'anterior ERTO: un 80% del salari i el 100% de les pagues, preservant antiguitat i vacances.

El sindicat majoritari en Ford Almussafes ha indicat que "la situació d'inestabilitat que està patint la indústria l'automòbil des de l'esclat de la pandèmia, i després agreujada per diferents factors, condueix als sindicats a adoptar les millors solucions possibles, és a dir, pactar diferents ERTO amb complements salarials i laborals".

UGT preveu que "aquesta crisi encara durarà en el temps" i, per això, ha assenyalat que aquest sindicat continuarà "optant per solucions temporals, en espera de les decisions que adopte Ford durant e mes de juny i de l'impacte que puguen tindre les mateixes", en al·lusió a l'adjudicació de la fabricació dels models elèctrics a Europa que es disputen Almussafes i Saarlouis (Alemanya) per a garantir la càrrega de treball en els pròxims anys.

Respecte a la resta de sindicats, que han rebutjat signar l'acord, STM Intersindical ja valorava aquest dimarts que és "imprescindible" que l'empresa incremente el complement salarial, encara que s'han mostrat "conscients" dels "complicats moments que estem patint a nivell global, així com la política de l'empresa de treballar pràcticament sense estoc".

En qualsevol cas, han assenyalat que el sindicat té "claríssimament clar" que la plantilla "no té cap responsabilitat en tot això", per la qual cosa "no es pot continuar sumant la pèrdua del 20% del seu salari en els dies d'ERTO".

Per part seua, CCOO ha incidit en què els treballadors arrosseguen prop de "tres anys en què han consumit molts dies de prestació amb el corresponent detriment salarial, tot això a més sense saber, incomprensiblement, el futur ja immediat d'aquesta factoria".

Així i tot, a causa de la "delicada" situació del sector, CCOO ha manifestat que podria haver-se plantejat signar l'ERTO "si l'empresa haguera estat disposada a augmentar el complement pagat fins ara als treballadors per a pal·liar una mica més la difícil situació" que travessa Ford Almussafes.

Arxivat a:

Destacats