El Pla Resistir Plus amplia les ajudes a 80 activitats econòmiques

L'objectiu d'aquest pla és que cap empresa que fora viable en 2019 es veja obligada a tancar a causa de la crisi generada per la pandèmia de Covid-19

Guardar

ximo puig
ximo puig

La Generalitat Valenciana es prepara per a gestionar i impulsar un conjunt d'ajudes que premiaran a aquells sectors que més han patit durant la pandèmia. El Pla Resistir Plus, dotat amb 647 milions en ajudes per a la Comunitat Valenciana, beneficiarà principalment a l'hostaleria, cultura i turisme.

Aquesta nova fase ampliarà les ajudes a aproximadament 80 noves activitats econòmiques, no incloses inicialment en el reial decret llei del Govern, amb la finalitat d'abastar a tots els sectors més afectats per la crisi.

El Consell té previst aprovar aquest divendres el decret llei que regula el marc normatiu que regirà per a la gestió dels fons del Pla Resistir Plus. El Govern central transferirà en els pròxims dies els 647 milions, de manera que es puguen convocar les ajudes en el menor termini possible. L'objectiu d'aquest pla és que cap empresa que fora viable en 2019 es veja obligada a tancar a causa de la crisi generada per la pandèmia de Covid-19.

"VIABILITAT EN EL SEGON SEMESTRE"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha informat de tots aquests detalls després de la reunió celebrada aquest matí amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro; el secretari general de CCOO-PV, Juan Cruz, i amb el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez. A la reunió també han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El cap del Consell ha subratllat la importància d'entendre el "diàleg social" com una "fi en si mateix", que faça possible l'"aliança efectiva" amb empresariat i sindicats, i ha incidit en què el Pla Resistir Plus pretén que les ajudes faciliten "un parèntesi pel qual les empreses puguen transitar per a arribar a la viabilitat en el segon semestre de l'any".

Amb aquest propòsit, el responsable del Consell ha incidit en què s'ampliarà la cobertura inicial d'aquest Pla, inicialment previst per a 95 sectors, de manera que arribarà a entorn de 80 activitats econòmiques addicionals (60 d'elles de caràcter industrial; 12, de tipus comercial, i les restants, pertanyents a l'àmbit cultural i educatiu).

REPARTIMENT D'AJUDES MULTISECTORIAL

S'ha acordat que s'incloga en les ajudes valencianes a sectors manufacturers la xifra de negocis dels quals s'ha vist greument afectada per la pandèmia en 2020; en concret, amb una caiguda de la xifra de negocis mitjana del sector superior al 20%. Entre aquests sectors apareixen el sector del cuir i del calçat, i la indústria de la confecció.

A més, també s'incorpora a sectors manufacturers amb una caiguda mitjana superior al 8% i que o bé presenten una especialització superior en la Comunitat Valenciana o han tingut més de 1.000 persones en plantilla afectades per ERTO al llarg del període de la pandèmia. Entre ells, figuren la indústria tèxtil, la ceràmica, el plàstic o la indústria del joguet.

El Pla Resistir Plus també repartirà ajudes en la Comunitat Valenciana en sectors del comerç greument afectats i no contemplats en el reial decret llei pel qual es regula aquesta iniciativa. En total s'han incorporat més d'una dotzena de sectors vinculats amb el comerç, entre els quals destaquen principalment les llibreries, floristeries, botigues de moble i il·luminació i perruqueries.

Igualment, es contempla la possible inclusió d'altres sectors relacionats amb l'àmbit cultural i educatiu, com ara el desenvolupament d'activitats esportives impartides en campaments i en escoles; així com els centres d'ensenyament de repàs o ensenyaments específics i indústria audiovisual.

CAIGUDA SUPERIOR AL 30%

El president ha remarcat que és important tindre clar que totes les persones i empreses beneficiàries hauran de complir amb la condició d'haver tingut una caiguda superior al 30% de les seues operacions entre 2019 i 2020 i no haver presentat resultats negatius durant l'exercici 2019.

Les quanties màximes que permet concedir aquest reial decret llei són les següents: fins a 3.000 per a aquelles persones físiques (persones que treballen per compte propi o professionals) que presenten les seues activitats econòmiques en l'IRPF en el règim d'estimació objectiva (mòduls) i entre 4.000 i 200.000 per a la resta d'autònoms o autònomes o entitats sempre que tinguen una caiguda superior al 30% en les seues operacions, dada que proporcionarà l'Agència Tributària a través de la informació de l'IVA.

Arxivat a:

Destacats