El Consell es prepara per a gestionar 647 milions del Pla Resistir Plus

Es beneficiaran principalment l’hostaleria, cultura i turisme, tres dels sectors que més han patit durant la pandèmia

Guardar

Tancament d'un comerç local
Tancament d'un comerç local

La Generalitat Valenciana treballa en un conjunt d'ajudes que premiaren a aquells sectors que més han patit durant la pandèmia. Per això, tal com va anunciar el president de la Generalitat Ximo Puig dijous passat quan va informar de les noves mesures restrictives, està previst que es presente "de manera immediata" el Pla Resistir Plus, dotat amb 647 milions en ajudes, de les quals es beneficiaran principalment l'hostaleria, cultura i turisme.

Per a Puig, "han sigut imprescindibles amb el seu sacrifici per a salvar vides i frenar el virus. Mai tants han degut tant a tan pocs", prometent que la Generalitat "prevaldrà eixe sacrifici perquè han patit més i rebran major ajuda; és de justícia".

Si fa un any, quan es va iniciar la pandèmia, es va poder comprovar que sanitaris, transportistes o caixeres són "persones essencials", "hui també veiem que treballadors d'hostaleria, cultura i turisme han sigut i continuen sent imprescindibles", considera el cap del Consell.

647 MILIONS EN AJUDES

El ple del Consell va aprovar el divendres el conveni amb el Ministeri d'Hisenda i amb l'Agència Tributària Estatal per a posar en marxa un pla que contempla destinar 647 milions d'euros en ajudes directes a autònoms i empreses dels sectors més afectats per la pandèmia.

Aquest tràmit permetrà que, en un termini de deu dies, el Govern puga transferir a la Comunitat Valenciana els 647 milions, amb la finalitat que la Generalitat Valenciana puga començar la seua gestió.

Les ajudes beneficiaran a empreses i autònoms de prop d'un centenar d'unitats productores, previstes pel decret del Ministeri, als quals la Generalitat ha sumat sectors com el del calçat davant la baixada de la seua facturació superior al 30% a conseqüència de la crisi.

L'acord contempla que l'Agència Tributària compartisca amb la Generalitat la informació fiscal i les dades més rellevants de les empreses que sol·liciten les ajudes, amb l'objectiu d'agilitar la tramitació i acreditar si compleixen les condicions.

MÍNIM DE 4.000 EUROS PER EMPRESA

Encara que es treballa a definir els criteris de repartiment, es preveu establir un mínim d'ajuda per empresa de, almenys, 4.000 euros, als quals se sumaran complements per grandària, volum de caiguda de negoci o nombre d'empleats.

En concret, la cessió d'informació procedent de l'AEAT tindrà com a finalitat exclusiva la col·laboració amb la Generalitat en l'acreditació de les ajudes. El conveni tindrà una vigència de quatre anys des de la data de la seua inscripció en el Registre Electrònic Estatal d'Òrgans i Instruments de Cooperació i no es derivaran, per a cap part, obligacions econòmiques.

L'Agència Tributària subministrarà informació sobre els epígrafs de l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i sobre els codis de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE), així com del volum d'operacions anual declarat en concepte d'IVA per l'interessat, la confirmació de si el sol·licitant es troba d'alta en el Cens d'Empresaris, Professionals i Retenidors o el nombre d'empleats de cada sol·licitant i altres dades fiscals necessàries.

Per a facilitar el seguiment i control de la Generalitat, l'Agència Tributària comunicarà el manteniment de l'activitat econòmica del sol·licitant fins al 30 de juny de 2022, així com la informació disponible sobre el repartiment de dividends.

"TRIPLE REPTE" PER A EIXIR DE LA CRISI

Des del Consell es treballa en un "triple repte" per a eixir de la crisi derivada per la Covid-19, en el qual es contempla atendre la salut mental de la població, evitar brots de desigualtat i "fer justícia" amb les persones que més han patit.

Segons el president, ara s'obri "un temps d'esperança marcat per la proximitat de l'estiu i l'avanç de la vacunació". "Ja ha començat a clarejar per als valencians", ha indicat Puig, després d'exposar marcadors epidemiològics i d'ocupació hospitalària favorables, per la qual cosa ha recalcat que la Generalitat està treballant en el "triple repte" per al "moment crucial".

En primer lloc, es tractarà de combatre l'afectació que la pandèmia està provocant en la salut mental de les persones, per al que s'ha creat un comissionat que atendrà la salut psicològica de la població valenciana. "És una prioritat", ha sostingut el cap del Consell.

En segon lloc, es tracta d'"evitar brots de desigualtat a l'eixida de la crisi", per al que la Generalitat està desplegant una "acció expansiva en les inversions que creguen treball i un reforç de la protecció social".

I en tercer, es pretén "fer justícia amb les persones que pitjor ho estan passant". En aquesta línia, ha anunciat la presentació "de manera immediata" del Pla Resistir Plus, amb 647 milions d'euros en ajudes per a "reforçar empreses, autònoms i treballadors que més s'han sacrificat".

Arxivat a:

Destacats