Com afectaran els 3.800 acomiadaments anunciats per Ford a la planta d'Almussafes?

Aquesta reestructuració afectarà 2.300 treballadors a Alemanya, a 1.300 al Regne Unit i a 200 en la resta d'Europa

Guardar

Dos treballadors amb un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona
Dos treballadors amb un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona

Ford ha anunciat que acomiadarà a 3.800 empleats i empleades que té la multinacional a Europa. Una reestructuració que, tal com ha detallat la pròpia empresa, afectarà 2.300 treballadors a Alemanya, a 1.300 al Regne Unit i a 200 en la resta d'Europa dividits al 50% per cada àrea. Els motius: crear "una estructura de costos més lleugera i competitiva en el vell continent".

Però, com afectarà aquesta reestructuració de plantilla als treballadors i treballadores de la planta de Ford a Almussafes? Tal com ha informat Europa Press, a Espanya, el nombre de treballadors afectats serà "proporcional a la grandària del mercat", sense detallar una xifra concreta. En el cas de la factoria valenciana, els acomiadaments no està previst que afecten els seus empleats i empleades, ja que es concentraran en l'àrea de Màrqueting i Vendes que l'automobilística té a Madrid.

Dels 3.800 empleats que seran acomiadats a Europa, 2.800 d'ells formen part de l'estructura de Ford en l'àrea d'Enginyeria. En aquest sentit, tal com ha afirmat aquesta multinacional d'origen estatunidenc, "els canvis estan dirigits per la transició a motoritzacions 100% elèctriques i menor complexitat de vehicles. Ford mantindrà una organització d'enginyeria amb unes 3.400 posicions a Europa, enfocades en disseny de vehicles i desenvolupament, així com la creació de serveis connectats".

A més, els 1.000 acomiadaments addicionals serviran per a establir "una estructura de costos més àgil per a les funcions administratives, màrqueting, vendes i distribució".

"Aquestes són decisions difícils que no s'han pres a la lleugera. Reconeixem la incertesa que crea per al nostre equip i els assegure que els oferirem el nostre suport en els pròxims mesos", ha assenyalat el director general de Ford Model E a Europa, Martin Sander, qui ha avançat que pròximament "s'iniciarà un diàleg amb els nostres socis sindicals per a avançar conjuntament en la construcció d'un futur pròsper per al nostre negoci a Europa", objectiu que requereix "actuar i canviar la forma en què desenvolupem, construïm i venem els vehicles Ford".

Arxivat a:

Destacats