Pantone tiny de color el Centre del Carme amb la primera exposició a Espanya que recorre la seua producció artística

L'exposició 'Prospectiva. Felipe Pantone' no solament mostra algunes de les seues peces més emblemàtiques, sinó també noves creacions que mostren l'evolució de la seua obra

Guardar

Dos joves observen part de l'exposició de Felipe Pantone en el Centre del Carme
Dos joves observen part de l'exposició de Felipe Pantone en el Centre del Carme

Felipe Pantone arriba al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València amb la primera exposició a Espanya que recorre la seua producció artística i mostra cap a on camina l'obra de l'artista amb les seues creacions més recents: 'Prospectiva. Felipe Pantone'.

Així ho han presentat aquest matí el mateix artista al costat de la secretària autonòmica de Cultura, Paula Añó, que ha assenyalat que aquesta mostra reconeix "el valor de construir una nova faceta de l'art impregnat de l'esperit dels temps".

"És un autèntic plaer exposar en el Centre del Carme, prop dels meus amics i família de València". L'última vegada que vaig mostrar el meu treball en aquesta ciutat va ser al carrer i vaig percebre la calidesa del públic; ara confie que es repetisca eixa experiència en el CCCC", ha apuntat Pantone.

'Prospectiva. Felipe Pantone'

El Centre del Carme es converteix així en el primer centre d'art a Espanya que presenta un recorregut per la producció artística de Pantone. 'Prospectiva. Felipe Pantone' ha sigut produïda pel CCCC en col·laboració amb el museu Kunsthal de Rotterdam i pot veure's fins al 24 de març de 2024 a la Sala Carlos Pérez i el claustre gòtic del museu.

'Prospectiva. Felipe Pantone' suposa la integració de l'art urbà i la tecnologia en un procés creatiu singular, en el qual l'artista indaga en la transició de l'analògic al digital, amb una mirada a les imatges ultres dinàmiques del futur. Aquest camí parteix del grafiti, disciplina en la qual Pantone es va formar com a artista, per a llançar-se a explorar la velocitat de les noves tecnologies.

Part de l'exposició de Felipe Pantone en el claustre gòtic del Centre del Carme
Part de l'exposició de Felipe Pantone en el claustre gòtic del Centre del Carme

Paral·lelament, la mostra ofereix una nova mirada cap als pilars de l'obra de l'autor: color, llum i moviment; un triangle que, en les seues creacions actuals ofereix una sensació de vibració òptica, segons ha explicat el CCCC.

Tot aquest procés es plasma en murals, pintures, instal·lacions de vídeo i escultures de colors vius. Elements de 'programari' com 'glitches', píxels i codis QR s'incorporen a les seues composicions abstractes i coloristes, fent tangible la matèria digital. Una de les videoinstal·lacions, la situada en el claustre gòtic, només pot contemplar-se durant la jornada d'inauguració.

Felipe Pantone

Felipe Pantone (1986, Buenos Aires) viu i treballa a València. Als dotze anys es va iniciar en el grafiti, disciplina en la qual va aconseguir reconeixement internacional sota el pseudònim PANT1. Domina l'espai públic a través dels seus grans murals de colors explosius i patrons cinètics i entre les seues instal·lacions en aquest àmbit destaquen el mosaic de la façana de la Universitat Politècnica de València –on l'artista es va llicenciar en Belles arts–, i murals en països com Portugal, el Brasil i els Estats Units.

La seua obra s'exposa en galeries de tot el món, des de Londres a Tòquio. A més, Pantone ha col·laborat amb marques comercials com a PUMA, Adidas i Hennessy.

Arxivat a:

Destacats