Les millors exposicions gratuïtes a València

Sis mostres per a gaudir dels últims dies de Nadal

Guardar

Peça de l'exposició gratuïta de l'artista Leiko Ikemura a València - Foto: @CIUDADDELASARTESYLASCIENCIAS
Peça de l'exposició gratuïta de l'artista Leiko Ikemura a València - Foto: @CIUDADDELASARTESYLASCIENCIAS

Les exposicions són una bona forma de conéixer l'art i la cultura d'un lloc. Per això, des de València Extra es proposen 6 exposicions gratuïtes per a visitar a València durant aquests últims dies de Nadal. Entre la gran oferta de l'agenda de la ciutat, s'han seleccionat les exposicions que no pots perdre't.

Dones i resistència (1931-1939)

L'exposició gratuïta Dones i resistència (1931-1939) de Luis Vidal Corella retrata fotogràficament una València republicana en efervescència, en la qual les dones són les protagonistes en temps de violència, llibertat i metamorfosi.

Durant aquest període van florir moltes de les reivindicacions de les dones, que van ser capturades pel fotoperiodista en 80 fotografies que estan acompanyats de cartells i propaganda que il·lustren el lloc de la dona en la societat de l'època.

Hui podem realitzar un recorregut visual d'una etapa marcada per l'esperança en la igualtat a la sala Estudi General del Centre Cultural La Nau. De dimarts a dissabte, les visites poden realitzar-se de 10.00 a 14:00h i de 16.00 a 20:00h.

Exposició Dones i resistència (1931-1939) - Foto: @lanauuv
Exposició gratuïta Dones i resistencia (1931-1939) - Foto: @lanauuv

Carmen Alborch. L'art i la vida

Carmen Alborch (1947-2018) va ser sempre esquiva a la classificació. "Ser transgressora ha sigut en mi una constant vital. Des de xicoteta era així. Ha sigut una cosa natural", va escriure a la ciutat i la vida (2009).

L'exposició Carmen Alborch. L'art i la vida de la universitària, política, escriptora i feminista ordena cronològicament la seua biografia. Mitjançant fotografies, documents, llibres, objectes i una selecció de la seua col·lecció d'art, la mostra és una fidel petjada de la seua persona. A més, es complementa amb 'Pantalles de Carmen', un audiovisual que reuneix fragments d'entrevistes i declaracions d'Alborch.

La visita és completament gratuïta i pot visitar-se fins al 9 de gener en el CCCC Centre del Carme, a la Sala Dormitori. Els horaris de visites són d'11.00 a 21.00 h de dimarts a diumenge; no obstant això, el 6 de gener romandrà tancat el centre per festivitat.

Exposició gratuïta Carmen Alborch. L'art i la vida - Foto: @CentredelCarme
Exposició gratuïta Carmen Alborch. L'art i la vida - Foto: @CentredelCarme

Nocturnes. Mentre la ciutat dorm

Com a homenatge a la nit de les principals ciutats espanyoles de la primera meitat del segle XX, Nocturnes. Mentre la ciutat dorm submergeix als visitants als carrers, tavernes i teatres de l'època.

La mostra també és una apologia de la llum en la nit – la llum del magnesi- i l'evolució del seu enllumenat; ja que abans la nit estava reservada a alguns artistes i a "gent de mal viure". Igualment, es retrata als qui s'encarregaven de mantenir en funcionament la maquinària durant la nit: faroners, conductors, cambreres... Amb gran contingut social, les fotografies se li atribueixen a alguns dels primers fotoperiodistes espanyols.

L'exposició, situada en el Centre Cultural La Nau (Claustre primer pis), estarà disponible fins al 27 de febrer, amb entrada lliure i aforament limitat. De dilluns a dissabte es pot visitar des de les 10.00 fins a les 20:00h; mentre que els diumenges i festius l'accés només es permet fins a les 14:00h.

Exposición gratuita "Nocturnas. Mentre la ciutat dorm" - Foto: @lanauuv
Exposició gratuïta "Nocturnas. Mentre la ciutat dorm" - Foto: @lanauuv 

Leiko Ikemura. ACÍ ESTEM 

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull fins al 6 de març l'exposició de lliure accés "Leiko Ikemura. Ací estem". Situada en el llac sud de l'Hemisfèric, a l'aire lliure, sis escultures componen la mostra més important de l'artista japonés Leiko Ikemura.

Les figures insinuen criatures noves i desconegudes; una poesia lírica en el marc d'èpica estructural envoltada per l'arquitectura d'un dels llocs més emblemàtics de la ciutat de València.

Exposició gratuïta %22Here We Are%22 de Leiko Ikemura en Valencia Foto: @lanauuv
Exposició gratuïta "Aquí estamos" de Leiko Ikemura a València Foto: @CIUDADDELASARTESYLASCIENCIAS

'Dones per l'art'.

Totalment gratuïta i disponible fins al 13 de febrer, l'exposició "Dones per l'art" naix de la primera edició de la beca d'art femení convocada en 2021 per l'Ajuntament; guanyada per Patricia Gómez Villaescusa i María Jesús González Fernández.

La mostra és una mirada poètica sobre el càncer de mama que pretén visibilitzar tota la problemàtica entorn d'aquesta malaltia. A més, l'exposició es completa amb peces plàstiques de la col·lecció DKV.

El projecte pot ser visitat en Las Atarazanas del Grao de dimarts a dissabte (10.00 a 14:00h / 15.00 a 19:00h) i els diumenges; i en aquest cas les hores de visita només seran possibles durant el matí.

Exposición de Dones per l'art
Exposició "Dones per l'art"

Ortifuturama valencià

L'artista polifacètic Antonio Ortiz Fuster, conegut com a Ortifus, és una figura clau de l'humorisme gràfic valencià, però també esculpeix la imatge de la ciutat des dels seus dots d'il·lustració publicitària.

Ortifuturama valencià és una mostra de la riquesa creativa d'Ortifus, dividida en 4 seccions diferents que engloben diferents perspectives.

L'exposició de l'artista valencià podrà visitar-se fins al 24 d'abril en el Centre Cultural La Nau (Sala Acadèmia i Claustre) de manera gratuïta. De dimarts a dissabte, la mostra estarà oberta al públic des de les 10.00 fins a les 14:00h i de 16.00 a 20:00h; mentre que els diumenges i festius solament es podrà visitar durant el primer torn.

Destacats