L'artista japonesa Leiko Ikemura aterra en la Ciutat de les Arts i les Ciències amb una exposició única

L'exposició "Leiko Ikemura. Aquí estamos" es podrà visitar fins al 6 de març de 2022

Guardar

Exposició de l'artista Leiko Ikemura en la Ciutat de les Arts i les Ciències
Exposició de l'artista Leiko Ikemura en la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull, fins al 6 de març de 2022, la nova exposició de lliure accés de l'artista japonesa Leiko Ikemura. Sota el nom "Leiko Ikemura. Aquí estamos", l'artista mostra, al llac sud de l'Hemisfèric, una sèrie de sis escultures que emulen el prat, i que suren entre el cel i la terra.

Es tracta de la mostra més significativa de l'artista fins al moment a Espanya. Leiko s'ha mostrat "molt emocionada per poder mostrar el meu treball en un lloc tan meravellós com aquest, i en un moment tan important. He aprés molt a Espanya, m'ha ensenyat a viure, i estic molt il·lusionada per exposar a València, i a més un treball d'aquestes dimensions".

La gran escultura "Usagi Greeting" representa a una llebre-Bodhisattva, la mare de totes les existències. Aquest ésser híbrid és buit per dins amb una obertura en la part davantera de la falda, que simula protecció. Les seues llargues orelles són similars a antenes que indiquen verticalitat, apuntant cap a l'univers. Les altres peces, realitzades també en bronze i amb subtils pàtines de color, consisteixen en figures jacents o recolzades sobre lleugers pedestals de manera ovalada.

Totes les figures insinuen en secret criatures noves i desconegudes, una poesia lírica en el marc d'èpica estructural envoltada per l'arquitectura dels edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències. "Una conjunció perfecta – com ha assenyalat el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal – entre ciència, divulgació, art... que, en definitiva, són una sola paraula: Cultura".

Nascuda al Japó, Leiko Ikemura viu i treballa, actualment, a Berlín. És una artista de renom internacional amb grans exposicions en importants museus i institucions de tot el món, com el Centre Nacional d'Art de Tòquio, el Kunstmuseum de Basilea a Suïssa, i el Centre Sainsbury d'Arts Visuals en Norwich, el Regne Unit, entre altres. Ara, arriba a València amb una exposició que no deixarà a ningú indiferent.

Destacats