Naix GloVAL: l'oficina per a augmentar la presència de l'audiovisual valencià en el panorama internacional

Aquesta nova entitat començarà a treballar enguany per a consolidar les producció audiovisual de la Comunitat Valenciana en esdeveniments i festivals internacionals

Guardar

L'actriu María Maroto durant el rodatge d'una de les escenes de l'Alqueria Blanca
L'actriu María Maroto durant el rodatge d'una de les escenes de l'Alqueria Blanca

"Reforçar la presència estatal i internacional de la producció audiovisual valenciana". Aquest és, tal com ha explicat Raquel Tamarit, consellera d'Educació, Cultura i Esport, el principal objectiu que tindrà GloVAL, l'oficina de difusió exterior de l'audiovisual valencià.

Aquest projecte, que ha nascut fruit de la col·laboració entre l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual (AVAV), tindrà un pressupost de 260.000 euros durant l'any 2023 i es preveu que inicie la seua marxa a la fi del segon trimestre d'aquest any, entre els mesos de maig i juny.

Així, GloVAL serà una oficina que treballe perquè la Comunitat Valenciana siga un referent audiovisual fora del nostre país i les produccions valencianes es puguen consolidar en el panorama internacional d'altres països. En aquest sentit, aquesta entitat aplanarà el camí per a teixir xarxes col·laboratives entre productores valencianes i empreses nacionals i internacionals.

El director del IVC, Abel Guarinós; el director adjunto de Audiovisuales y Cinematografía del IVC, Francesc Felipe; la consellera de Cultura, Raquel Tamarit; y la presidenta de la Academia Valenciana del Audiovisual, Teresa Cebrián. Imagen: IVC
El director de l'IVC, Abel Guarinós; el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, Francesc Felipe; la consellera de Cultura, Raquel Tamarit; i la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, Teresa Cebrián. Imatge: IVC

"Hem d'organitzar delegacions de productors i empreses en els mercats, donar suport, establir ponts amb altres institucions públiques i privades", va explicar durant la roda de premsa Teresa Cebrián, presidenta de l'AVAV. Per a això, es buscarà una oficina física, es crearà una pàgina web i un equip de professionals multidisciplinar enfocat al màrqueting, l'administració i la comunicació.

Objectius de futur de GloVAL

A pesar que aquesta institució de suport a la producció valenciana acaba de veure la llum, ja s'ha creat un full de ruta que estableix quins seran els objectius futurs de GloVAL. Així, els seus creadors han dissenyat una "llista de mínims" en la qual s'han inclòs una sèrie de festivals i esdeveniments internacionals en els quals la Comunitat Valenciana haurà d'estar present en els pròxims anys.

Rodatge d'una pel·lícula
Rodatge d'una pel·lícula

Entre ells, es troben el Festival de Clarmont, el mercat de la Berlinale, el Mafiz de Màlaga i l'European Film Market a Berlín. D'altra banda, també s'han fixat aquells qualificats com "els imprescindibles": el FIPADOC, en Biarritz; l'IDFA, a Amsterdam; i Sunny Side of the Doc, La Rochelle. També ha apuntat el festival Finestra Sud, a Buenos Aires; el festival de Cinema de Guadalajara, a Mèxic; o el Marxe Du Film (MIF) a Cannes.

Destacats