Extra Cinema: Dos curtmetratges valencians, preseleccionats per als Premis Goya

Guardar

cortometrajes
cortometrajes

Els curtmetratges valencians 'Graffiti', de Lluis Quilez, i 'Oa', de Jaime Maestro, han sigut preseleccionats per l'Acadèmia de Cinema per a participar en les nominacions de les categories de curtmetratge dels Premis Goya del 2017.

Dins de la categoria de ficció ha sigut preseleccionat 'Grafiti', dirigit per Luis Quilez i produït per la productora valenciana Ainur Films. Es tracta d'un curtmetratge de ciència-ficció, ambientat en un món apocalíptic, que està interpretat per Oriol Pla. En el seu recorregut per festivals, 'Grafiti' ha guanyat el premi al Millor Curtmetratge Europeu i el Mélies de Plata al Festival de Sitges, el premi al millor curt en els festivals de Santa Bàrbara i de Ciència-ficció de Boston, entre d'altres. 'Grafitti' forma part del catàleg de promoció del curtmetratge valencià 'Curts 2016' i ha comptat amb les ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura, que es convoquen anualment a través de l'IVAC.

Dins de la categoria d'animació, ha sigut preseleccionat 'Oa', dirigit per Jaime Maestro i produït per PrimerFrame. Escuela de Animación y Videojuegos. 'Oa' és un curtmetratge sense diàlegs sobre el viatge que emprenen dos xiquets després de la caiguda d'un estel fugaç a l'estepa de Mongòlia.

L'Acadèmia de Cinema ha seleccionat 26 curtmetratges per a competir en la 31 edició dels Premis Goya en les categories d'animació, documental i ficció. Una comissió formada per membres de la junta Directiva de la institució han seleccionat huit títols per animació, quatre en l'apartat de documental i catorze en la categoria de ficció. Aquests curtmetratges podran ser votats en les pròximes setmanes per tots els acadèmics per a decidir els que, finalment, optaran als Premis Goya.

Arxivat a:

Destacats