El programa del Festival de Jazz de València de 2019 comença la seua marxa inundant el territori de música

La 23 edició del festival inclou concerts en agost i es baixa dels escenaris per a arribar també a pobles i barris valencians

Guardar

Festival de Jazz
Festival de Jazz

El programa del Festival de Jazz de València 2019 dóna el tret d'eixida hui mateix. I ho fa per a donar la benvinguda a una nova edició – la 23a- en la qual destacarà especialment la veu d'artistes nacionals, internacionals, valencians i emergents però també coneguts, amb grans noms en el seu cartell, com el de Nes o Kyle Eastwood, segons va anunciar fa a penes un mes la aleshores regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello.

El Festival de Jazz de València 2019 "inundarà literalment la ciutat amb 15 escenaris diferents, 4 més que l'any passat" i es traslladarà a diversos barris i pobles valencians perquè el jazz vaja més enllà dels escenaris i s'acoste als veïns i veïnes. A més, entre les novetats d'enguany, no es desenvoluparà només al juliol, sinó que s'ampliarà a agost per a complementar les activitats de la Gran Fira i "combatre l'agost desèrtic" de la ciutat, tal com va avançar Tello.

Programa Festival de Jazz de València 2019

El programa del Festival Internacional de Jazz de València estarà protagonitzat per artistes de llarg recorregut en el món de la música, però també donarà un impuls a emergents. Així mateix, tindrà concerts per a totes les butxaques, alguns d'ells solidaris i altres gratuïts.

En concret, hui dimecres 26 a les 21.30 actuarà Pepe Rivero Yoruba Latin Project als Jardins del Palau de la Música, amb entrada lliure per a poder gaudir de jazz afroamericà. Demà serà el torn de la Banda Municipal de València juntament amb Martiri i Raúl Rodríguez, en el mateix lloc però a les 20.15 hores.

La setmana que ve començarà amb dos concerts el dimarts 2 de juliol, un de Madeleine Peyroux a la sala Iturbi a les 20 hores; i un altre dins de Serenates 2019 a càrrec del destacat trompetista Rubén Simeó, el pianista Óscar Oliver i l'Orquestra de València, sota la batuta de la mestra Beatriz Fernández, en el Centre Cultural La Nau i amb una entrada de 3 euros destinada a l'entitat Galgos 112.

El dimecres 3 de juliol, Paquito D'Rivera Septet passarà per la Sala Iturbi del Palau en el seu Cariberian Tour a les 20:00h; mentre que la Sala Rodrigo serà l'escenari de les següents actuacions: la de Nes (4 de juliol a les 20:00h), la de Melissa Aldana Quartet (5 de juliol a les 20:00h) i la de Perico Sambeat's Electric Bath Ensemble amb 'Do Ellis Tribute' (6 de juliol, a la mateixa hora).

A continuació, el Festival de Jazz acollirà a Kenny Barron Trío el diumenge 7 (20:00h), a Amadou & Mariam and Blind Boys of Alabama (19:30h) i Gregory Porter (22:00h), tots dos el 9 de juliol, i a Bobby McFerrin & Gimme 5 amb 'Circlesongs' el dimecres 10. Tots ells, a la Sala Iturbi del Palau.

Així mateix, l'11 de juliol se celebrarà un concert d'Albert Palau's Flight Mode Quintet juntament amb Vicente Espí Espiral Quartet a la Sala Rodrigo a les 19:30h; el 12 serà el torn de l'Orquestra de València amb Abe Rábade Trio a la Sala Iturbi a les 20:00h; i Kyle Eastwood tancarà la programació dins dels escenaris el dissabte 13 de juliol a les 20.00 hores.

'Jazz als barris i pobles'

El programa 'Jazz als barris i pobles' continuarà amb el cartell del festival per a finals de juliol i el mes d'agost. Per a acabar el mes de juliol, en concret, hi haurà dues opcions: la del dissabte 20 de juliol en el Parc Central (Russafa), on actuarà Plena 79 Salsa Orchestra (21:00h); i la de Carolina Araoz Septet, amb 'Calma', en la Plaça del Santíssim Crist de Natzaret, el 27 de juliol a les 21:00h.

Els actes d'agost començaran de la mà de Bertrand Kientz Quintet amb 'Sundust', que actuarà en la plaça del Cedre de Ciutat Jardí el 3 d'agost a les 21:00h. El dissabte següent (10 d'agost) prendrà el relleu Mub Go Jazz Quintet, en el Saler a les 21.00h; mentre que el 17 ho farà Ximo Caffarena Quartet en la seu del Grup de peixcadors del Marqués de Valterna del Perellonet.

Respecte al 24 d'agost, tindrà lloc un concert en Pinedo per part de Sergio Pereira i la polifacètica Thais Morell, a les 21:00h i Le dancing Pepa Swing Band tancarà les actuacions d'agost el dissabte 31 a les 21:00h en la plaça de la Mare de Déu. Eva Romero & Jazzbona Big band posarà el fermall d'or el 7 de setembre, a les 21.00 hores, en la Plaça de Patraix.

Paral·lelament, la 23a edició del Festival de Jazz de València oferirà activitats. És el cas de 'Jazzetjants amb xiquets', el 7 de juliol a les 12:00h a la Sala García Navarro del Palau, el XX Seminari Internacional de Jazz organitzat per Sedajazz del 9 al 12 de juliol en el Conservatori José Iturbi, i de l'espectacle de la Jove Big band de Sedajazz a la sala García Navarro, el 13 de juliol a les 12:00h.

Les entrades dels concerts podran adquirir-se en les taquilles del Palau de la Música o en la seua pàgina web.

Destacats