Festival Serenates 2019: música i dansa sota la llum de la lluna

La XXXII edició del festival se celebrará en el claustre de La Nau i en la Plaça del Patriarca i comptarà amb la presència d'artistes com Pep Gimeno el Botifarra o Paco Ibáñez

Guardar

OFUV_web
OFUV_web

Un concert nocturn a l'aire lliure del teu artista valencià favorit en dos dels marcs històrics millor conservats de tota la ciutat. I tot això per només tres euros durant les primeres dues setmanes d'estiu -des del 24 de juny fins al 7 de juliol-. Aquesta és la proposta que, des de fa més de tres dècades, impulsen la Universitat de València (UV) i l'Institut Valencià de Cultura (IVC) sota el nom de "Festival Serenates", el qual se celebra al claustre del Centre Cultural La Nau i, també, en la Plaça del Patriarca. A més, enguany La Nau està de celebració, ja que es compleixen 20 anys des de la seua rehabilitació i reconversió en centre cultural.

Aquest festival d'estiu dedica la seua programació a la música composta i interpretada únicament per músics valencians. D'aquesta forma, el "Festival Serenates" pretén impulsar i perpetuar l'escena musical valenciana a través d'actuacions de grups i artistes de la nostra comunitat, pertanyents a gèneres i estils molt diversos: des d'interpretacions de peces pròpies del Renaixement fins a composicions contemporànies; de la música d'autor a la popular; de solistes a agrupacions musicals o corals i orfeons...

Entre els artistes i grups que actuaran en el marc d'aquest festival destaquen el cantautor Paco Ibáñez, qui celebra el 50é aniversari del seu històric concert en 1969 a l'Olympia de París, o el cantant Pep Gimeno el Botifarra, qui actuarà de forma gratuïta junt amb el músic marroquí Ahmed Touzani per presentar-nos el seu nou espectacle, De banda a banda del Mediterrani, el qual fusiona la música popular valenciana amb la música popular marroquí. Ibáñez actuarà el divendres 28 de juny a les 22.30 h en La Nau i Pep Gimeno el Botifarrà ho farà el dissabte 6 de juliol a les 21.30 h a la Plaça del Patriarca.

Però a banda de l'actuació d'aquests dos reconeguts cantautors també es podrà gaudir de dues produccions pròpies del festival: l'espectacle 4 a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de la UV junt amb el Grup de Dansa de la universitat, que tindrà lloc el 24 de juny,  i l'actuació African Passions by J.S.Bach, interpretada pel grup "Proletaris del ritme" amb la participació de l'Orfeó Universitari de València i que es realitzarà el 30 de juny. Les dues actuacions es duran a terme a la Nau a les 22.30 h.

Entre les 14 actuacions que oferirà el "Festival Serenates" també podem trobar interessants propostes com l'actuació d"'Amores Grup", idoni per als amants de la percussió, la del Cor de la Generalitat Valenciana, la de l'Orquestra de València o la interpretació d'importants peces per a piano de la mà del reconegut solista Antonio Galera, qui presenta el seu primer àlbum anomenat Préludes.

Aproximadament 330 artistes, el 80% dels quals no supera els vint-i-cinc anys, participaran en aquest veterà festival que procurarà incentivar, un any més, una de les senyes d'identitat més destacada del poble valencià: la música.

Destacats