Aida Books & More: La llibreria solidària de València

Amb preus entre 2 i 5€, esta llibreria amb locals en Benimaclet i el centre capta dia a dia a més lectors

Guardar

Aida Books & More
Aida Books & More

Fundada en 1999, l'ONG AIDA (Ayuda, Intercambio y Desarrollo) va nàixer com un projecte que després de considerar les condicions de pobresa d'alguns països asiàtics, va decidir involucrar-se i ajudar. El primer país en el qual va incidir va ser Vietnam, on va impel·lir l'aqüicultura, el cooperativisme i el desenvolupament rural.

Aida Books & MoreActualment, l'organització apunta a poblacions de països en vies de desenvolupament d'Àfrica, Amèrica i Pròxim Orient. AIDA es focalitza en temes socials, desenvolupament sustentable, medi ambient, ecologia, educació, immigració, ocupació i salut, aspectes en els quals col·labora amb fons de diferents iniciatives.

Esta llibreria és una d'elles. Amb locals a Madrid, Donostia, Barcelona i València, entre altres, s'ha transformat en una alternativa econòmica i solidària al mateix temps. A València els seus locals estan situats en ple barri de Benimaclet (Molinell 14) i en el carrer Moratín 11, oberta fa un parell d'anys. Tots dos conformen un referent cultural que atrau turistes i valencians per igual.

L'era pare un cor

Aida Books & More no és una llibreria convencional. És la primera llibreria solidària d'Espanya. En primer lloc, considera que el millor que pot passar als llibres va molt més enllà de botar-los o deixar-los descansar en els prestatges de casa. La seua idea fonamental és que es tornen a llegir una vegada i una altra, la qual cosa permet generar una circulació constant.

Com funciona? Amb donacions de llibres usats que, situats en els prestatges correctament classificats, permeten la circulació de literatura especialitzada, treballs manuals, novel·les o poesia, entre altres gèneres. Per descomptat, també hi ha llibres en valencià.Aida Books & More

Dia a dia, els voluntaris de la llibreria reben llibres de diferent tipus. En vendre'ls a molt baix preu, fomenten els projectes d'AIDA i permeten que xiquets de Guinea Bissau i altres països puguen ser traslladats a hospitals d'Europa per a ser operats de malalties coronàries difícils de tractar en els seus llocs d'origen.

Este model solidari ha permés fomentar el saber i la consciència social al mateix temps. Una iniciativa digna d'imitació que creix dia rere dia i que ret homenatge a la cultura de la reutilització i la solidaritat.

Destacats