Ábalos incideix en què el nou model de finançament s'aprovarà al llarg de la pròxima legislatura

Guardar

Abalos_9Octubre
Abalos_9Octubre

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha destacat el compromís del PSOE d'abordar la reforma del model de finançament autonòmic en el primer any de govern i ha incidit en què això suposa que el nou model "estarà al llarg de la pròxima legislatura".

Així s'ha manifestat Ábalos en atenció als mitjans de comunicació després d'assistir a l'acte institucional pel 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana en el Palau de la Generalitat. Allí, el ministre i secretari d'Organització del PSOE ha assegurat que al govern "ja li agradaria tindre plenitud de funcions" per a abordar aquesta reforma.

Sobre les paraules del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que en la seua mítin de precampanya a València de la setmana passada va afirmar que abordaria dins dels pròxims quatre anys el model de finançament, Ábalos ha considerat que aquest no és un termini "inconcret", atés que aquest anunci, al seu judici, "cal llegir-lo amb el compromís d'iniciar el procés de reforma en el primer any de legislatura".

Per això, ha matisat que això "ha de portar al fet que al llarg de la legislatura, i que no hi ha perquè concloure-la, es resolga aqueix procés que ha d'iniciar-se en el primer any, cal interpretar-ho així, en els temps necessaris per a concloure el procés".

Destacats