À Punt començarà plena d'extreballadors de RTVV

La Unió de Periodistes va acordar demanar la suspensió cautelar de les borses de treball

Guardar

RTVVexecutada
RTVVexecutada

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ja ha fet pública la llista d'admesos en les borses de treball de la nova radiotelevisió pública valenciana, À Punt. D'aquesta relació, s'extraurà la primera plantilla amb la qual comptarà el mitjà, que, a la vista de la primera llista, està copada d'exempleats de l'extinta Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

És cert que en els llocs nous, inexistents en l'antiga Canal 9 i Radio 9, hi ha un gran nombre de noms desconeguts, com en el lloc de mànager SEO o expert en xarxes socials. No obstant això, ací també es poden observar extreballadors de RTVV entre els primers llocs. D'aquesta forma, noms coneguts en l'edifici de Burjassot com són Benjamí Marín, Fermín Rodríguez o Nacho Lara, estan entre les primeres posicions dels futurs primers empleats d'À Punt.

Amb aquest procés es tria a la majoria de la plantilla (periodistes, redactors, experts, productors, productors executius, analistes, assessors, enginyers de telecomunicacions, ajudants, meteoròlegs, etcètera), ja que fins al moment el que s'havia fet era triar els llocs de direcció i les prefectures. És a dir, per ordre piramidal.

La possible suspensió cautelar

Tot açò, a costa del que puga ocórrer en els jutjats. I és que la Unió de Periodistes Valencians va acordar sol·licitar la suspensió cautelar de les borses de treball en considerar que el barem de mèrits que la CVMC i els sindicats van acordar, vulnera el principi d'igualtat i posa molt difícil l'accés a periodistes que no han sigut antics empleats de RTVV.

Això podria paralitzar els nous contractes i fins i tot arribar a paralitzar l'inici de les emissions de la televisió a curt i mig termini, tenint ja en funcionament, encara que a mig gas, la ràdio d'À Punt, i la seua plataforma web.

Arxivat a:

Destacats