Carlos Mazón: "Nosaltres proposem una reforma fiscal de 1.500 milions mentre que la de Puig és de 150 milions"

El President del Partit Popular de la Comunitat Valenciana ens detalla les seues grans línies : reforma fiscal, reforçar la Sanitat i reduir els temps d'espera al mínim, la gratuïtat de 0 a 3 anys i simplificar la burocràcia administrativa.

Guardar

Converses Carlos Mazón

Carlos Mazón està al capdavant de la Presidència de la Diputació d'Alacant des del 2019 i l'any passat, va aconseguir la Presidència del Partit Popular de la Comunitat Valenciana. L'actual màxim dirigent és un rostre proper que en aquests moments recorre tota la Comunitat Valenciana, escoltant als veïns i veïnes i coneixent les seues necessitats. Si aconsegueix el Palau de la Generalitat, entre les principals mesures, destaca una gran reforma fiscal que destaca per ser progressiva així com l'eliminació d'alguns impostos com a Successions, Donacions i Transmissions. També, mostra la seua principal preocupació per la Sanitat Valenciana i les seues llistes d'espera i vol simplicar l'administració pública a través del seu Pla Simplifica per a agilitar tots els tràmits i que siga una administració molt més eficient. En el seu temps lliure, ens confessa que li agrada córrer de bon matí i està al dia de l'última sèrie d'Amazón, "Els anells de Poder". Quan li preguntem per la seua secretària general, defineix a Maria José Catalá com a valenciana i una excel·lent alcaldessa per a la ciutat de València que lluitarà cada pam del seu terreny.

Quina opinió tens de l'anunciada reforma fiscal de Ximo Puig?

M'agradaria conéixer-la ben perquè ni tan sols l'ha presentada per registre. Estic desitjant conéixer-la perquè la nostra està presentada. Nosaltres hem posat la prioritat en la gent de la Comunitat Valenciana amb els salaris més baixos. Sembla que ara a poc a poc i molt tímidament comencem a guanyar aqueix debat. En el Debat nosaltres li vam tornar a tendir la mà per si li falten vots, ací està el Partit Popular

El President Puig ha posat alguns exemples però són encara insuficients sobretot en les rendes mitjanes i baixes el President està proposant rebaixes fiscals de el 2 i el 7 % i nosaltres estem posant rebaixes de el 15 i el 21 %.

Hem vist que han ocorregut dues coses. Per fi algú comença a transitar a l'amigable terreny de baixar els impostos. Crec que en primer lloc un clam social més que evident. Al fet quesí no és una estratègia de partit polític sinó un clam social més que evident. I en segon lloc, doncs unisques cada dia més clares enquestes i nombres electorals que sembla que li estrenyen la sabata a algun i que van més a favor del Partit Popular.

"Puig en els anys que porta com President de la Generalitat ha pujat els impostos 6 vegades. S'ha negat a baixar impostos incloses les rendes baixes, tal com hem proposat des del Partit Popular en 4 vegades."

La seua síndica, María José Catalá, va comentar primer que semblava que aquest anunci de reforma fiscal venia just a 8-7 mesos vista de les eleccions i que li havien copiat malament al PP precisament aquesta reforma fiscal. Pots puntualitzar una mica més?

Puig en els anys que porta com President de la Generalitat ha pujat els impostos 6 vegades. S'ha negat a baixar impostos incloses les rendes baixes, tal com hem proposat des del Partit Popular en 4 vegades. Totes aqueixes vegades se'ns ha dit que no. Ara sembla que sí que està disposat. Insistisc, per a nosaltres és molt menys del que nosaltres pretenem. A més, nosaltres pretenem baixar-li els impostos a tots i abordar tots els impostos que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Si només podem aspirar, almenys d'ací a maig, a una rebaixa encara que siga xicoteta, encara que siga insuficient… En qualsevol cas, pot ser una rebaixa per a les rendes i els salaris més baixos estem disposats a recolzar-ho perquè tot el que és avançar hem de recolzar-ho dient molt clarament que no és la nostra reforma, que és insuficient per a nosaltres, que es queda curta i que encara no està ni explicada que encara no sabem ni tan sols quin és la tarifa. El President no ha donat cap detall, en qualsevol cas li done la benvinguda al debat i crec que és una bona notícia. En altres qüestions haurem d'esperar al fet que els ciutadans ens donen la seua confiança per a desenvolupar tot el que pretenem que és molt més ambiciós en matèria fiscal per a la Comunitat.


"En primer lloc cal avançar en la progressivitat, a ajudar als quals més ho necessiten. Propose una progressivitat en l'impost de la Transmissions (Habitatge). Proposem la supressió de l'impost de successions, donacions i també el de patrimoni perquè ens sembla un impost injust que porta a una doble tributació."

Mazón y Catalá preparando el debate de política general
Mazón i Catalá preparant el debat de política general

Quins són les grans línies de la reforma fiscal del Partit Popular?

En primer lloc cal avançar en la progressivitat, a ajudar als quals més ho necessiten. L'impost de transmissions, més conegut com el de l'habitatge, està al 10 % a la Comunitat per a tothom independentment de si és una gran mansió o un pis en un barri d'extraradi. Al meu em sembla una injustícia i tal com diu la Constitució ens parla de la progressivitat, penalitzar menys a qui menys té.

La primera mesura que jo pose damunt de la taula és una progressivitat en aquest impost. per què tothom ha de pagar el 10 %, per què no fem que els joves paguen el 3 %, per què no fem que les famílies nombroses paguen en 3 %, per què no fem que un habitatge de menys de 100.000 euros pague entre el 3 i el 4 % en comptes del 10 %. Això és un avanç fonamental que nosaltres plantegem.

En segon lloc, proposem la supressió de l'impost de Successions, Donacions i també el de Patrimoni perquè ens sembla un impost injust que està portant a una doble tributació. És a dir, els nostres pares, mares i avis ja han tributat i és un doble esforç. Ens sembla que això no solament no va a suposar un minvament dels ingressos públics sinó que per estar incentivada cap al moviment econòmic i cap a l'ocupació ens va a ajudar fins i tot a recaptar més. Ha ocorregut en altres comunitats com la de Múrcia, sense anar més lluny, l'any 2021, encara no ha acabat en 22, ha sigut l'any complet on s'ha suprimit l'impost de Successions i s'ha recaptat més. Per què? Perquè hi havia moltes famílies, hi havia moltes persones que no podien acceptar una herència per la càrrega fiscal que això suposava. En acceptar aqueixa herència, que també torna a ser la majoria de les vegades doncs el pis familiar o altres tipus de béns de naturalesa semblant, poses en el mercat un valor ho pots posar en lloguer, o ho vols actualitzar i flames a un obrer perquè et reforme la cuina o et compres unes cortines noves i per tant així estàs ajudant al sector tèxtil a la indústria de les micropimes i estàs movent l'IVA, estàs fent activitat econòmica. L'IVA també ho recaptem les Comunitats i per tant via activitat, per punt d'una manera molt més justa podem recuperar el que alguns criden un minvament d'ingressos i el que jo cride una dinamització de l'economia i de l'ocupació per a salvaguardar, fins i tot de manera més sostenible, la nostra sanitat, la nostra educació: els nostres serveis socials.

Què opines de la mesura de la gratuïtat en el transport públic per a menors de 30 anys?

Em sembla una pròrroga d'algunes gratuïtats, és veritat que la gratuïtat es va acabar al setembre, i ara es torna a proposar com una espècie de pròrroga, tinc entés perquè no ens ho han concretat bé, fins al 31 de desembre. Benvinguda siga una pròrroga. Si estem parlant del tramvia, fonamentalment, doncs aconsegueix als grans municipis és a dir, als quals tenen tramvia. Em pregunte la quantitat de joves de municipis de l'interior que estan en municipis amb el risc de despoblació i que la seua manera de moure's és amb autobús amb línies interurbanes. Resulta que el Partit Socialista enguany ha anunciat que va a suprimir 244 línies interurbanes per tant, m'alegre molt pels joves de València, els joves d'Alacant, els joves que tinguen tramvia però hi ha una quantitat enorme de municipis a l'interior de la Comunitat Valenciana que no van a veure's beneficiats. També ho fan en Rodalies i també hem vist el desastre del Rodalies. Pel que fa al transport cal enfocar-ho de manera integral no solament per a uns privilegiats.

Alberto Núñez Feijoo, presidente del Partido Popular, y Carlos Mazón, presidente del PPCV, en la junta directiva del PPCV
Alberto Núñez Feijoo, president del Partit Popular, i Carlos Mazón, president del PPCV, en la junta directiva del PPCV

Una de les queixes se centra en el servei de Rodalies va a ser gratuït fins al 31 de desembre però a la Comunitat Valenciana, i és notori és que el servei és pèssim. Què faria el president del Partit Popular amb el servei de Rodalies?

Per a començar, gestionar bé. Un dels principals problemes pels quals seguim tenint un col·lapse en les Rodalies és perquè milers de trens, milers de trens, han sigut cancel·lats aquest hivern o retardats i molts sense avís, deixant a gent tirada en les estacions moltes vegades. Això ha sigut per una falta de previsió del Govern. És que la gent es jubila als 65 anys normalment i hi ha hagut molts maquinistes i molts operadors de Rodalies que els arribava el temps de jubilació i això es venia veient des de fa temps per què no s'han fet els cursos de formació dels nous maquinistes, per què no s'ha planificat el relleu.

Hi ha temes que ni tan sols resisteixen un debat ideològic, és arremangar-se i treballar, és preveure, és saber fer les coses. Com és possible que ens haja agafat el bou amb la reposició dels maquinistes? Com és possible a més que no s'hagen articulat els mecanismes per a avisar amb temps a la gent? Un pot estar més a favor o en contra d'un model educatiu o d'un altre però els trens han d'arribar a l'hora. No em sembla que siga ni d'esquerres ni de dretes, em sembla que és de gestió, de trellat i com això em sembla de trellat, he sigut molt crític i molt dur amb aquesta qüestió. La gran alternativa que se'ns va prometre és que se li anava a sol·licitar al Govern d'Espanya que les Rodalies les gestionarà la Comunitat Valenciana i, ni ha ocorregut, ni s'ha fet, el propi Partit Socialista va votar en contra d'això i aqueix era el gran anunci que teníem.

Quines mesures impulsaria perquè al final als veïns i veïnes de la Comunitat Valenciana els siga més fàcil o més tolerable aquesta inflació a part de la reforma fiscal i que afecten directament a la seua cistella de la compra?

Més enllà de l'impost de la Renda hi ha altres figures fiscals que per a nosaltres són molt importants com és l'IVA. Nosaltres acabem de posar damunt de la taula una proposta de la rebaixa de l'IVA del 10 al 4 % d'una sèrie de productes bàsics que no estan rebaixats, en altres països ho estan fent. Per què no se'ns diu si ens sembla bé o ens sembla malament? Per què s'han tardat 5 mesos a baixar l'IVA de la llum o l'IVA del gas? Si al final ho anàvem a fer vesprada i malament, per què no ens asseiem i parlem de coses en concret? Fixe's vostè, s'han recaptat de més, per la inflació en aquests moments a la Comunitat Valenciana 1.450 milions d'euros. Demà seran 5 o 6 més perquè la inflació està fent que es recapte més. És un dels impostos més injustos que hi ha perquè a més està afectant directament a la cistella de la compra. Quan vostè va a un supermercat o a un xicotet comerç i veu que la botella d'oli costa tres vegades més doncs estem parlant d'una injustícia real per a la nostra cistella de la compra per als nostres productes bàsics. Per què no se'ns ha respost a això?

Aquestes són mesurades que a més fins i tot proposem que siguen de manera transitòria fins que les coses tornen a un llit més o menys relatiu, perquè a la gent cal donar-li aire per a respirar. En plena pandèmia, quan eren els autònoms els que pitjor ho estaven passant perquè no podien alçar la persiana en plena pandèmia, al Partit Socialista se li ha ocorregut dues vegades seguides pujar-li la quota als autònoms. Es tracta exactament en cas contrari si hi ha algun moment en el qual hem d'alleujar perquè l'economia, perquè la vida, perquè la Comunitat Valenciana puga seguir alçant la persiana, sabent que tenim una economia de molta micropime, de molt autònom i cal ajudar-los a pujar la persiana. Aquesta manera d'anar en contra dels quals ens fa seguir pedalejant, crec que és una desgràcia.

Carlos Mazón en Les Corts
Carlos Mazón en Les Corts

Parlant d'enquestes, evidentment hi ha un vent que bufa que pot arribar el canvi a la Comunitat Valenciana al maig de 2023, Com veus les enquestes?

No ho analitzem massa en clau personal. La sensació de poder guanyar és molt millor que la sensació de poder perdre com vostè comprendrà. I el polític que li diga que de tant en tant no mira de re d'ull les enquestes doncs li estarà enganyant perquè això és així i cal ser molt sincer amb això. Estem en un any en el qual cal treballar. Tinc l'honor de presidir la Diputació d'Alacant i hem engegat el bo consum, anem a suprimir l'IAE (Impost sobre Activitats Econòmiques), hem posat fons d'ajudes extraordinàries per als autònoms, per als serveis socials de les famílies amb el risc de vulnerabilitat en tota la província d'Alacant desenes de milers d'euros estan posats a disposició.

Més enllà de les enquestes que unes ens van millor i unes altres, no tan bé, és veritat que totes apunten que el canvi és possible. El que sí que li he de traslladar és la meua experiència quan recórrec els pobles i els carrers de la Comunitat Valenciana que ho faig molt sovint. La sensació que tenim és de ganes de canvi que jo sí que és veritat que l'estic experimentant a nivell personal sinó també de traslladar-nos propostes. Quan visite un municipi o un poble, em traslladen propostes fins i tot de gent que no està afiliada al Partit Popular". Aquesta proactivitat em dóna molta alegria, molt ànim. Les sensacions des del punt de vista electoral són bones, desgraciadament un no pot estar content perquè quan va al carrer veus com està la situació, com per exemple la Sanitat. Seguisc pensant que és el problema número u. Fixe's, amb la qual està caient seguisc pensant que la sanitat segueix sent el problema número u i és un gran problema.

Quins serien les primeres mesures econòmiques que duria a terme?

La reforma fiscal que hem presentat. Clar és que nosaltres hem proposat una reforma fiscal de 1.500 milions d'euros. Puig proposa una reforma fiscal de 150 milions d'euros. Si hem recaptat més de 1.500 milions, posem-los a la disposició de la gent en lloc de les caixes dels polítics.

En segon lloc, dos plans de xoc fonamentals: la sanitat. Les llistes d'espera són inassumibles, la falta d'especialistes és inassumible. Sabem com estan, i jo he visitat personalment moltíssims centres de salut, moltíssims hospitals: el General de Castelló, la falta d'especialistes a Vinaròs, la falta de medicina interna a Ontinyent, falta de mamògrafs, etc. Per no parlar de les reversions a Torrevella o a Alzira que com tothom sap estan sent un autèntic desastre. A mi la sanitat em sembla molt important per tant, engegarem un pla de temps d'espera màxim a la Comunitat Valenciana en el qual si en uns dies prudencials vostè no ha sigut atés per la sanitat pública, vostè serà atés per la sanitat privada. Per descomptat, sense cost per a vostè amb concerts i amb acords clars, transparents, que a més ben gestionats, ens poden fins i tot economitzar costos si els perllonguem durant un temps concret i estan clars i ben treballats. Ha d'haver un temps màxim d'espera perquè sinó no estem complint ni tan sols amb la Constitució Espanyola.

En el debat, el president Puig va anunciar que per a rebaixar una mica les llistes d'espera s'anava derivar als pacients a la privada.

Ja ho estan fent per la porta de darrere, la qual cosa pansa és que no s'atreveixen a reconéixer-ho. Al final, la realitat s'imposa. Quan el teu elimines una gestió professional i de sobte els treballadors sanitaris es van d'allí perquè no troben cap tipus de suport perquè resulta que no estaves preparat per a abordar aqueixa reversió. Resulta que les proves diagnòstiques les estàs privatitzant, les estàs traient fora amb un major cost perquè no ho tenies previst.. Això no ho volen dir molt perquè a veure si els van a acusar de comptar amb la sanitat privada. Crec que cal anar de front i per dret. Crec que cal comptar amb tots els recursos sanitaris que hi ha a la Comunitat Valenciana amb transparència, amb gratuïtat, amb universalitat cal posar-los a favor de la societat valenciana. Cal fer-ho amb llum i amb taquígrafs, cal fer-ho de manera clara. Nosaltres portem temps dient que ha d'haver un temps màxim d'espera perquè tenim els recursos suficients, la qual cosa cal fer és ordenar-los bé. M'alegre molt que després de molt temps al final el President Puig haja dit el mateix que portem dient 20 vegades nosaltres.

"Jo treballe per la gran unió del centre polític a la Comunitat Valenciana on capíem socialdemòcrates, liberals i també conservadors"

Les enquestes apunten precisament a l'extinció, a la desaparició de Ciutadans, no sigues què opinió té. Com veu la situació?

Jo governe en coalició amb Ciutadans en la Diputació Provincial d'Alacant i no donem aquest espectacle de contradiccions tots els dies, ni el president i la vicepresidenta s'enfaden tots els dies. Ens hem tirat una legislatura en la qual quan Puig i Oltra despatxaven era notícia. " Jo despatxe tots els dies amb la vicepresident de Ciutadans tots els dies del Senyor. La notícia seria que no despatxem. Per punt, hem treballat i estem treballant molt bé amb Ciutadans dins del que per a mi sempre ha sigut una reflexió molt important que és la gran unió del centre polític a la Comunitat Valenciana. Jo treballe per a ella, crec que és molt important aqueixa gran unió: un espai de trobada on capíem socialdemòcrates, liberals i també conservadors. Crec que és l'opció més intel·ligent sempre per a la Comunitat Valenciana, encara més per als temps que corren i per tant nosaltres estem amb els braços oberts.

Carlos Mazón durante la entrevista con el director de València Extra.
Carlos Mazón durant l'entrevista amb el director de València Extra.

Contemplaria un escenari similar al que vivim a Andalusia, on Juanma Moreno va arrasar en les eleccions i no va necessitar pactar amb Vox ni amb ningú. Esperaria vostè un escenari similar a la Comunitat Valenciana?

Treball per a governar en solitari, faltaria més. No sé si és possible arribar a això però nosaltres treballem en aqueix sentit, per a governar en solitari i poder tindre un Govern fort; no que tots els dies entre els seus diferents partits membres s'estiguen barallant i s'estiguen contradient. Ací a la Comunitat Valenciana no sabem el que pensa el Govern de la Comunitat Valenciana en sí, sobre la prostitució, sobre els Bous al Carrer, sobre pujar o baixar impostos, sobre el port de València. Crec que ens mereixem saber què opina el nostre Govern sobre alguna cosa o que siguen capaços de posar-se d'acord. Crec que és molt prioritari, molt rellevant i molt convenient que tinguem governs que tothom conega que tothom reconega.

Nosaltres estem explicant el nostre projecte per a la Comunitat Valenciana. Fa uns dies parlàvem de la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys per a tots, la qual cosa històricament s'han cridat les guarderies a la Comunitat Valenciana, de 0 a 3 anys gratuït i lliure en el sentit que cadascun puga triar el centre públic o privat que vulga que tindrà la gratuïtat de l'Administració. A més hem fet alguna cosa que poca gent fa; ho hem mesurat, hem dit el que costa, perquè ho hem calculat: són 204 milions a l'any, i hem dit d'on ho anem a traure que és de la reducció de molt polítics, de molts alts càrrecs, de molts assessors i del gaste corrent de moltes empreses públiques de la Comunitat Valenciana amb una baixada mitjana d'un 10 % del gaste corrent. Espere i m'imagine que la resta de partits polítics aspiraran al mateix. Quan veig partits que volen reeditar un tripartit… Senta, vostè no aspira a presidir mai? Vostè no aspira a guanyar mai unes eleccions? Això li l'hem escoltat a Compromís no fa molt… Jo sí aspire a tindre un Govern fort.

Des del Partit Popular s'ha criticat el perfil sota del president Puig de cara a reclamar aqueix finançament perquè qui governa en el Govern central és del mateix color. Què hauríem de fer perquè al final es canvie el model de finançament que és injust per a la Comunitat Valenciana?

Posar la nostra terra per davant del nostre partit. Això és el que cal fer. El president de la Generalitat en el 2015 es va presentar amb un compromís ferm i solemne que amb ell es canviaria el model de finançament. Des de Compromís s'han recolzat els pitjors Pressupostos Generals de la història que han sigut els de enguany per a la Comunitat Valenciana perquè ens deien que a canvi anava a vindre un nou sistema de finançament… Estem començant el mes d'octubre i el sistema de finançament no ve, però això no és l'única cosa en el que no hi ha una reivindicació seriosa i fort contra Madrid. Què està passant amb l'aigua a la Comunitat Valenciana? Què està passant amb els transvasaments? Més enllà de dir ens agrada el transvasament i no estem en contra del transvasament… Què ha fet vostè per a demostrar que això no és ? Parlàvem abans de les Rodalies, quina reivindicació ha fet vostè pel que fa a les Rodalies? Què recolza el Govern d'Espanya perquè la Copa Amèrica no s'anara a Barcelona i es quedara a València? Com és possible que tot això estiga ocorrent? El que hi ha posar molt clarament per davant la terra d'un al partit d'un si és que alguna vegada puga entrar en contradicció. En el debat del finançament ja sabem que no hi ha amics el que ho negue, està faltant a la veritat. Cada autonomia vol agranar per a casa, com és lògic. L'important és tindre, primer, un Govern que sàpiga arbitrar aqueixa situació, coordinar-la, i, en segon lloc, líders autonòmics que estiguen disposats a anteposar, no un avantatge enfront dels altres ací no estem disposats a anteposar-la. Això li el deixe als nacionalistes que diuen el meu és el millor per sempre, el teu es queda per a després. Jo no sóc nacionalista, la qual cosa sí que puc dir és que ací a la Comunitat Valenciana ja n'hi ha prou de que siga l'última, ja n'hi ha prou de que estiga en el vagó de cua. Vull un finançament just per a tots i que se'ns compense pel que no ens ha satisfet. Aqueixes dues coses les tenim molt clares.

Un de les fites que està reivindicant el president Puig és la gran fàbrica de bateries de Volkswagen. Quin creu que han de ser les mesures per a atraure més empreses a la Comunitat Valenciana?

M'alegre molt que per fi algú haja reconegut que Parc Sagunt, que va ser una proposta de sòl industrial del Partit Popular després d'haver dit de tot pel que fa a Parc Sagunt ara resulta que sí que serveix. Doncs jo m'alegre molt, i m'alegre molt que hi haja una decisió estrictament empresarial que haja decidit vindre a Parc Sagunt i utilitzar i aprofitar una infraestructura que ja estava feta i de la qual em congratule i em sent molt orgullós que això siga així . Crec que els avantatges fiscals per a la inversió, torne als impostos que són fonamentals i hi ha una altra qüestió que em sembla molt important que és entendre que per a les nostres exportacions, perquè les bateries estan però després caldrà exportar-les, fa falta que tinguem un port de València assenyat i correctament ampliat. No pot ser aplaudir al matí la gigafactoria de les bateries i anar-se als tribunals a la vesprada a recórrer l'ampliació del port de València. Una de les propostes del PP està en tot el camp de la simplificació administrativa, la burocràcia de l'Administració. No pot ser que per a un tràmit amb l'Administració que tant un usuari, com un pacient, com un inversor, com un estudiant, estiguem en aquests moments en el segle XVIII. Estem treballant en un Pla Simplifica que anem a presentar perquè hi ha elements que es poden engegar per a deixar de tindre els col·lapses d'expedients.Hi ha més de 400 expedients d'energies renovables de placa fotovoltaiques que estan paralitzats en tota la Comunitat Valenciana des de fa menys de 2 anys. Des de fa més de 2 anys són més, però anem a dir 2 anys que ja em sembla una barbaritat. Amb menys de 2 anys estem amb més de 400 expedients d'inversions que, per cert, podrien estar ajudant-nos a abaratir l'energia i en segon lloc facilitant la inversió, tant estrangera com dels propis ciutadans de la Comunitat Valenciana que també volen invertir en la seua terra i cal ajudar-los. Simplifica va a ser un dels nostres eixos de campanya.

"Crec que Maria José Catalá va a ser una extraordinària alcaldessa i que va a lluitar cada pam de terreny"

Carlos Mazón, líder del PPCV, y María Jose Catalá, secretaria general del PPCV
Carlos Mazón, líder del PPCV, i María Jose Catalá, secretària general del PPCV

Fa un tàndem únic amb María José Catalá que evidentment ha visibilitzat molt i ha fet molta labor en l'Ajuntament de València des de l'oposició i en Les Corts com síndica, com la definiria vostè que la coneix més a nivell personal?

Valenciana. És València. María José és València. Està tot el dia parlant de València i en lloc d'estar parlant d'altres coses està dient "ací hem de fer això, ací hem de fer l'altre". L'altre dia em va portar a la Marina i em va dir "ací hem de posar taca una gran iniciativa per a la tecnologia, per a la digitalització, ací tenim un hub per a posar els micròfons en marxa…".. Està tot el dia a València, està tot el dia en els barris, i a mi m'agrada molt perquè a mi m'agrada tindre un partit amb gent que lluita per la seua terra. Com quan vaig ser amb Barcala per Alacant, jo que sóc d'allí també m'agrada molt veure les idees que es tenen i com prioritzem molt. "Jo la veig valenciana, jo la veig alcaldessa…". Jo crec que va a ser una extraordinària alcaldessa i que va a lluitar cada pam de terreny: lluita amb mi amb el quin imagine's vostè amb els altres. M'agrada la gent de batalla m'agrada la gent lluitadora, m'agrada la gent que té clar el que vol.

I entre la presidència de la Diputació d'Alacant, la presidència del Partit Popular, Quan i a què dedica el seu temps lliure?

Sobretot busque estones per a poder córrer, matine molt per a fer les meues carreres. Quan estic per Alacant, per la platja de Sant Joan que és el meu barri i li assegure que pose jo la platja de Sant Joan a les 6.30 del matí aproximadament i quan estic a València, m'agrada molt córrer pel riu. També quan tinc un moment m'agrada veure alguna sèrie com ara Els anells de Poder del Senyor dels Anells d'Amazón.

 

Destacats