Mazón insta a Puig a baixar "ja" els impostos i "deixar de buscar excuses i culpables"

Exigeix al 'president' que "explique" als valencians perquè "tenen serveis de tercera quan paguen impostos de primera"

Guardar

Mazón en la seua visita al concurs d'Allipebre de Catarroja
Mazón en la seua visita al concurs d'Allipebre de Catarroja

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha enlletgit al 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, que "hauria d'estar abaixant ja els impostos als valencians en lloc d'amenaçar i prohibir". "És una obligació moral", ha assegurat, al mateix temps que ha criticat que "ja no valen les excuses ni buscar culpables en els altres".

"Puig haurà d'explicar als valencians per què tenim serveis de tercera quan estem pagant imposats de primera", ha instat, i ha subratllat que "la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb els impostos més alts de tota Espanya".

Així s'ha manifestat Mazón aquest dissabte després que Puig es reunira el divendres amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i li demanara que l'"esforç fiscal" que realitzen algunes comunitats autònomes es compute a l'hora de distribuir de manera "justa" els ingressos de l'Estat, enfront de les regions que pretenen practicar un "desarmament fiscal".

En aquest sentit, ha lamentat que "al màxim que ha arribat Puig en la seua mini reunió amb Sánchez ha sigut dir-li que ha de castigar els que sí que pensen en les famílies que no poden arribar a final de mes i estan fent una política activa de baixada d'impostos, com és Andalusia, Madrid, Múrcia, Galícia o Castella i Lleó".

El president del PPCV ha criticat "l'afany centralista de Puig que ara demana al Govern de Sánchez que penalitze i castigue les autonomies que desenvolupen el seu propi Estatut i les seues competències".

"El Consell sempre tria la fórmula de les multes, el càstig i la prohibició i no s'adona que la gent ja està fent un gran esforç en tots els àmbits per a poder mantenir els seus negocis i arribar a final de mes", ha apuntat.

Mazón ha censurat que el Consell "es nega a abaixar els impostos als valencians". "Continuen parlant de més imposats com és la taxa turística, posar impostos als rics, però no parlen de baixar-los a les rendes més baixes i que ara més ho necessiten", ha afirmat.

"PROJECTE ESGOTAT I DIVIDIT"

En aquesta línia, ha assegurat que "aquest Consell té un projecte esgotat i dividit que no pot afrontar els grans problemes que tenim". "No lluiten pel finançament que necessitem o l'aigua que necessiten els nostres agricultors", ha declarat.

"Ahir Sánchez va estar a València i Puig no li va demanar que baixara l'IVA dels productes bàsics ni les inversions que necessita la Comunitat Valenciana ni li va dir que deixarà de retallar l'aigua del Transvasament Tajo-Segura que tan necessària és per a la nostra agricultura", ha agregat.

Carlos Mazón ha criticat que "Puig no té clares les mesures que cal prendre. No és l'opció per a la Comunitat Valenciana". "Els únics que estem posant propostes i mesures concretes damunt de la taula som el PPCV", ha asseverat.

Finalment, ha insistit "que li agradaria que Puig posara en marxa la reforma fiscal que planteja el PPCV per a fer més fàcil la vida dels valencians en aquests moments tan complicats i garantir que l'economia de la Comunitat Valenciana no perd competitivitat".

Arxivat a:

Destacats