Puig defensa l'acord aconseguit amb els sindicats per a la reconstrucció de l'Administració pública valenciana

El President lloa el treball dels empleats públics de la Generalitat.

Guardar

ACUERDO_SINDICATOS
ACUERDO_SINDICATOS

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat l'acord de legislatura aconseguit aquest dijous entre el Govern valencià i els sindicats sobre les condicions del personal funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat, perquè suposa "un marc de referència" per a la reconstrucció de l'Administració pública valenciana.

Així ho ha manifestat després de presidir la signatura del pacte de la Taula de Funció Pública, que arreplega els compromisos aconseguits i que ha sigut rubricat tant per la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, com pels representants dels sindicats de la Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV), STEPV-Intersindical Valenciana, Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV) i la Federació de Sindicats d'Educació i Sanitat (FSES).

Ximo Puig ha assenyalat que el Consell assumirà "tots els compromisos" que s'han signat des de "el reconeixement del valor que significa tot el sector públic valencià, començant per l'Administració". Així mateix, ha recordat que "la Generalitat és un instrument de transformació de la societat, i està basada fonamentalment en el treball dels seus empleats públics, que són la seua ànima i el seu motor".

A més, el cap del Consell ha insistit que els valencians "es mereixen uns serveis públics de qualitat", per a açò és necessari, a més d'un sistema de finançament més just i una gobernanza adequada, "que la Generalitat guanye la batalla de l'eficiència". Així, Puig ha reivindicat la capacitat que té el sector públic de "fer bé les coses" i destaca l'esperança que hi ha "en aquesta reconstrucció de l'Administració pública valenciana".

Per la seua banda, la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha qualificat l'acord aconseguit amb els sindicats de "històric", ja que evidencia "el suport a aquest Consell, compromès amb les polítiques socials; amb una administració transparent, moderna i organitzada que estiga al servei dels ciutadans; compromès, en definitiva, amb la defensa dels drets i llibertats dels ciutadans". Per açò, es tracta d'un compromís que la Generalitat assumeix "des de l'absoluta responsabilitat", ha recalcat.

Arxivat a:

Destacats