Mercadona alerta d'una estafa de suplantació de identitat a través de targetes regal de 500 euros

El ciberatac formava part d'un suposada campanya de fidelització

Guardar

Un establiment de la cadena de supermercats Mercadona
Un establiment de la cadena de supermercats Mercadona

La cadena de supermercats dirigida per l'empresari valencià Juan Roig ha informat que està sent víctima d'una estafa de phising o suplantació d'identitat de la companyia. Mercadona ha alertat que els hackers envien un missatge fent-se passar per l'adreça oficial de correu electrònic de l'empresa promocionant una targeta regal de 500 euros.

El phising és una tècnica de hackeo utilitzada per a apropiar-se les dades d'algú mitjançant la suplantació d'identitat d'un particular o d'una entitat aconseguint finalment el rang d'estafa. Els hackers han replicat la pàgina web de l'empresa i feien creure a les seues víctimes que estaven sent part d'una campanya de fidelització en la qual era necessari introduir les seues dades d'identitat i el seu compte bancari: “Només et portarà un minut rebre aquest fantàstic premi… €500 Targeta Regal Mercadona”.

La campanya de phising ha consistit en el robatori de les dades bancàries dels clients de la cadena de supermercats. L'estafa s'ha perpetrat mitjançant la instal·lació d'un software maliciós que robava la informació confidencial dels usuaris que queien en l'engany i clicaven en l'enllaç.

Mercadona ha eixit al pas penjant missatges com “tingues molt ull” o “no caigues en la trampa” des de les seues xarxes socials verificades davant les estafes perpetrades als seus clients sota el #NoPiques en Twitter. A més, l'empresa de Juan Roig ha recordat que actualment no utilitzen les targetes regal.

Les campanyes de suplantació d'identitat amb finalitat d'estafar a les seues víctimes solen dur-se a terme via SMS o correu electrònic. No és res nou per a la pròpia companyia, ja que s'havia vist embolicada en atacs de la mateixa índole tant al setembre de 2021 com al març de 2020.

Arxivat a:

Destacats