La Generalitat signa un conveni amb l'Associació Valenciana de Meteorologia per al seguiment de les variables meteorològiques en les emergències

Aquest conveni permetrà a la Generalitat, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, accedir a la informació generada per Avamet que siga d'interès per al seguiment de les situacions d'emergència

Guardar

La Generalitat ha signat un conveni amb l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) per a estudiar el seguiment de les variables meteorològiques en les emergències. El conveni marc permetrà a la Generalitat accedir a la informació d'Avamet que siga d'interès per al seguiment de les situacions d'emergència, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

L'acord s'ha signat després de la celebració aquest cap de setmana d'unes jornades sobre el temps i el clima a Enguera i en les quals ha participat l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (ASRE). El director de la ASRE, José María Ángel, ha destacat que, gràcies a la signatura d'aquest acord s'obri "un camí de col·laboració que s'anirà concretant en futurs convenis i que busca sobretot posar al servei de la gestió de l'emergència tota la informació recollida per Avamet", ja que les variables meteorològiques "condicionen, en molts casos, l'evolució de les diferents situacions d'emergència".

L'acord que s'ha signat amb Avamet té una vigència de cinc anys, durant els quals s'aniran establint convenis específics de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Direcció General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i Avamet. Aquests convenis específics buscaran l'intercanvi d'informació entre ambdues institucions, sobre qüestions com els bancs de dades climatològiques o la incidència real que les emergències tenen al territori. A més, en virtut d'aquest conveni, en les futures propostes d'ubicació d'estacions meteorològiques, l'associació Avamet podrà consultar el criteri de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències respecte els punts d'interès que propose l'Associació.

D'altra banda, després de la signatura del present conveni, es procedirà per part dels dos organismes a identificar la informació que Avamet pot facilitar al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, així com les vies de contacte i els mecanismes de col·laboració mútua en activitats de suport i assessorament tècnic i en la gestió d'emergències.

Arxivat a:

Destacats