La Generalitat i la Cambra de comerç col·laboraran en matèria de transparència, responsabilitat social i cooperació

Guardar

TRANS_Generalitat_y_Camara
TRANS_Generalitat_y_Camara

La Generalitat i la Cambra de comerç han anunciat un acord de col·laboració per a treballar en matèria de transparència, responsabilitat social i cooperació, després de la trobada que el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha mantingut amb el president de la Cambra de comerç de València, José Vicente Morata. El conseller ha indicat que "la transparència és un valor afegit per a la construcció de la imatge global de l'empresa".

Aquesta col·laboració es materialitzarà a través d'un conveni establit entre el Consell de Càmeres de la Comunitat Valenciana amb el Consell, on estaran presents tres temes principals: la responsabilitat social; la transparència, que abordarà qüestions vinculades en matèria del Codi de Bones Pràctiques; així com la cooperació internacional vinculada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible establits per les Nacions Unides, que es coordinarà perquè les empreses puguen "obrir-se a noves línies de mercat", tal com ha explicat el conseller.

En aquest sentit, Alcaraz ha afirmat que, ambdues institucions, "començaran a col·laborar entorn de l'avantprojecte de la Llei de Foment de la Responsabilitat Social que es troba en fase de consulta pública i debat per a la seua posterior aprovació", la qual cosa ha qualificat de "grata sorpresa" per les "interessants aportacions que poden realitzar", ha assegurat Alcaraz.

Per la seua banda, el president de la Cambra de comerç de València, José Vicente Morata, ha assenyalat que la intenció que tenim sempre des de les càmeres és la sensibilització i informació a les pimes, sobretot, de temes que tenen a veure amb el món de l'empresa, com són la transparència, la responsabilitat social i la transparència". En aquest sentit, ha matisat que "aquests temes seran prioritaris en el futur, alhora que una empresa siga valorada o tinga la capacitat de voler estar en el mercat".

Tal com ha indicat el conseller, en matèria de transparència "s'informarà dels avantatges de ser transparent, establint un sistema perquè la gent el puga cercar. Una labor de divulgació que valorarà positiu a totes les empreses". "En els últims anys, la transparència s'ha centrat, especialment, en el sector polític. Però, en aquests moments anem, fonamentalment, cap a una societat transparent", ha remarcat Alcaraz.

Arxivat a:

Destacats