La Generalitat desenvoluparà el Pla de Qualitat, Equitat i Eficiència per a garantir 'la millor assistència sanitària amb el menor cost possible'

Guardar

Plan de Calidad
Plan de Calidad

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat desenvoluparà en els pròxims mesos el Pla de Qualitat, Equitat i Eficiència per a garantir "la millor qualitat possible d'assistència als valencians i valencianes, amb el menor cost possible" en els Pressupostos de la Generalitat del 2017.

El cap del Consell s'ha expressat en aquests termes després de reunir-se amb la consellera de Sanitat i Salut Pública, Carmen Munt, i el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, per a fer un balanç dels resultats de les mesures adoptades per la Conselleria de Sanitat Universal i de les línies de treball per als pròxims mesos.

La primera "exigència bàsica" per al Govern valencià en matèria sanitària és, per tant, promoure l'eficiència i, al mateix temps, continuar exigint al Govern d'Espanya "fins a l'últim minut" un sistema de finançament autonòmic just, tal com han indicat el President de la Generalitat i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler. "Per a garantir un sistema sanitari públic potent, vigorós i de futur hem de ser conscients de la realitat econòmica i veure com es pot millorar cada dia l'eficiència", ha assegurat Puig.

Malgrat la situació econòmica i financera de la Comunitat Valenciana, Puig ha reivindicat que no va a haver-hi més retallades en la sanitat valenciana. Actualment la Comunitat Valenciana és la tercera comunitat autònoma amb menys despesa sanitària per habitant, la qual cosa significa que, encara que el pressupost de sanitat de la Generalitat ha augmentat un 7%, els valencians i valencianes estan "a la cua de la inversió sanitària", tal com ha explicat el cap del Consell.

En aquest context, el cap del Consell ha destacat que és important fer valdre el "gir social" de les polítiques de la Generalitat, especialment en l'àmbit sanitari. "Comencem per la universalització de la sanitat, seguim amb l'eliminació dels copagaments farmacèutics i continuarem amb una millora en la cartera sanitària; tot açò en una situació d'extrema dificultat", ha declarat Puig.

Així mateix, el President ha volgut mostrar el seu orgull pel sistema sanitari públic valencià i ha agraït als professionals de la sanitat el seu esforç quotidià. No obstant això, ha matisat que per a tenir un sistema sanitari "cada vegada millor i que es consolide tot l'avançat", es necessiten unes bases econòmiques "vigoroses i clarament sostenibles en el temps".

Arxivat a:

Destacats