La Generalitat cerca solucionar els problemes de recepció de la TDT a Torrevella

El Consell ha posat a la disposició del municipi un equip tècnic d'enginyers de telecomunicacions que porta mesos treballant en el problema.

Guardar

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, s'ha reunit amb l'alcalde de Torrevella, José Manuel Dolón, per a oferir solucions als problemes de servei i recepció de la Televisió Digital Terrestre (TDT), després de les reclamacions presentades per les comunitats de veïns i el col·lectiu professional d'antenistes del municipi.

Durant la jornada, a la qual també han assistit representants de l'operador de cobertura estatal Cellenex Telecom, s'ha presentat l'estat de situació que viu el municipi i les diferents actuacions empreses fins al moment per la Generalitat i l'operador per a millorar el servei de TDT.

El director general ha explicat que "la deficient recepció de la televisió digital que pateixen els veïns de Torrevella és un problema múltiple, que no va a tenir una solució única. Per part de la Generalitat, s'ha posat a disposició l'equip tècnic d'enginyers de telecomunicacions, que ha treballat intensament en els últims mesos juntament amb l'operador, per a diagnosticar adequadament el problema i cercar les millors solucions".

D'altra banda, "la cobertura de TDT a Espanya l'ofereix Cellnex Telecom, a instàncies de les televisions, i encara que la Generalitat no és l'òrgan competent per a solucionar aquest cas, anem a fer tot el que estiga en la nostra mà per a aconseguir una solució definitiva".

Aguiló ha destacat que "la Generalitat ha realitzat estudis de camp i mesuraments sobre el terreny en aquests mesos, per a conèixer la qualitat real del senyal de televisió que es rep en les diferents zones afectades i, amb els resultats, anem a dirigir-nos al Govern de l'Estat i a les televisions".

El director general ha recordat que el servei de televisió és regulat per l'Estat i, actualment, consisteix en un model liberalitzat, en el qual els titulars de les llicències de comunicació televisiva són els que tenen l'obligació d'assegurar la cobertura poblacional.

"La coordinació entre administracions va a ser fonamental"

En aquest sentit, ha continuat, "les administracions autonòmiques i locals tan sols tenim un paper subsidiari. Per tant, la coordinació entre administracions va a ser fonamental, perquè anem a exigir-li a l'Estat i a les televisions que milloren el servei per a garantir l'adequada cobertura en la zona Torrevella d'un servei d'interès general com és la televisió digital".

Els assistents a la jornada, veïns i antenistes, s'han mostrat preocupats a causa que l'estiu és a punt de començar i els problemes encara persisteixen. Torrevella viu un augment considerable de població en l'època estival, passant d'uns 80.000 a 300.000 habitants. I és, precisament, en aquesta època en la qual empitjora la recepció del servei de TDT, fonamentalment, en zones costaneres.

L'alcalde de Torrevella José Manuel Dolón, ha agraït la seua assistència i ha assegurat que "des de fa molts anys estem intentant resoldre aquest problema, amb l'esforç de molts tècnics municipals, de l'empresa que gestiona els interessos del Ministeri d'Indústria en aquesta zona i el suport de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic".

Dolón ha expressat la necessitat que s'arribe a una solució per a poder atendre "les demandes i els drets dels ciutadans". En aqueix sentit, ha demanat un esforç a tots els agents implicats i ha demanat que es duga a terme la inversió necessària perquè "les lleis es complisquen i el senyal de TDT arribe amb suficient nitidesa a Torrevella i els usuaris puguen disposar d'aqueix servei".

Arxivat a:

Destacats