La Comunitat Valenciana, l'autonomia amb més platges canines de tota Espanya

La nostra comunitat compta amb 18 platges per a gossos, 3 de les quals se situen a la comarca de l'Horta

Guardar

playa-perros
playa-perros

Si consultem la Llei de Costes, no trobarem cap decret que prohibisca l'accés de gossos a les costes del nostre país. Aquesta normativa, senzillament aclareix que les platges espanyoles són béns de domini públic i que l'accés al mar i a la ribera serà "lliure, pública i gratuïta per als usos comuns i concordes amb la naturalesa d'aquell".

No obstant això, el que sí que fa la llei és traspassar aquesta competència als ajuntaments, sent aquests els encarregats de "mantenir les condicions de neteja i salubritat de les zones de bany, de col·locar cartells informatius amb les característiques, infraestructures i mesures de seguretat". Per tant són els governs municipals els únics que poden crear o no platges canines, una mesura que PACMA fa anys que demana.

PACMA DEMANDA MÉS PLATGES CANINES

Aquest diumenge, l'associació de caràcter animalista celebrarà una trobada en algunes platges d'Espanya, entre elles es troba la de la Malva-rosa de València, "per a exigir una solució a aquesta problemàtica, ja siga creant més platges canines o establint horaris de convivència, sobretot tenint en compte que un 25% de les llars espanyoles ja conviuen amb gossos", han declarat des del Partit Animalista.

Segons ells, el nostre país compta amb milers de quilòmetres de litoral en els quals hi ha més de 3.000 platges, però menys d'un centenar d'aquestes admeten l'accés als gossos. "En l'actualitat no existeix cap informe higiènic-sanitari que relacione la presència d'animals a la platja amb insalubritat o amb riscos de salut per als banyistes, de tal manera que les polítiques discriminatòries semblen estar basades en prejudicis més que en fets constatables", defensen des de PACMA.

QUASI DUES DESENES DE PLATGES CANINES EN LA NOSTRA COMUNITAT

www.RedCanina.es

Malgrat totes aquestes demandes per part del Partit Animalista, el litoral de la Comunitat Valenciana és el que més platges canines té d'Espanya: 18 en total (10 a la província d'Alacant, 5 en la de Castelló i 3 en la de València), seguit de Catalunya i Andalusia, cada una de les dues amb 15 platges per a gossos

Els ajuntaments dels nostres pobles costaners s'estan sumant, cada vegada més, a implementar aquest tipus de platges perquè les nostres mascotes puguen passejar pel nostre litoral. Per exemple, algunes de les últimes platges per a gossos que s'han incorporat a aquesta àmplia xarxa són La Torreta-Santa Elvira (El Puig, València), Platja Mar i Muntanya (Altea, Alacant), Cala del Moro i Punta Margalla (Torrevella, Alacant), la Platja del Barranquet (Benicarló, Castelló) o la de les Llanetes (Vinaròs, Castelló), entre altres.

LES TRES PLATGES PER A GOSSOS DE L'Horta

La província de València destaca per tindre tres de les millors platges canines de tota la comunitat. Aquestes són les següents:

Platja Canina de Pinedo (València)

www.RedCanina.es

Al sud de la ciutat, a la Platja de Pinedo, l'any passat es va inaugurar una zona canina. Es tracta d'un tram de platja de fina arena i aigües tranquil·les situat en la zona més pròxima al port de la ciutat.

Platja de la Torreta-Santa Elvira (El Puig, València)

Aquesta platja per a gossos es troba al nord de la ciutat de València, al costat del Barranc del Puig i està formada per pedra, cudols i arena.

Platja canina d'Alboraia

Situada al nord de la ciutat de València, enfront de Norauto i al sud de Port Saplaya. Les seues aigües no són aptes per al bany de persones.

Arxivat a:

Destacats