Es reprén la vacunació massiva que immunitzarà a la totalitat del personal educatiu valencià

Està previst que es vacunen en quatre dies les 145.174 persones dels centres docents pendents de rebre la dosi d’AstraZeneca

Guardar

vacunacion masiva docentes
vacunacion masiva docentes

Un total de 145.174 persones seran vacunades en quatre dies després de reprendre's en la jornada de hui el procés d'immunització del personal docent valencià. Es tracta del primer procés massiu de vacunació i servirà com a assaig general per a la campanya massiva de tota la població, prevista per a les pròximes setmanes, amb l'arribada del mes d'abril.

Després de la paralització de la vacunació amb les dosis d'AstraZeneca el 15 de març, al cap de poques hores d'iniciar-se aquest procés, després de detectar-se casos de trombes en pacients als quals se'ls havia inoculat la vacuna, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reprén hui la campanya amb plenes garanties.

L'acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que va permetre reiniciar la vacunació amb AstraZeneca aquest dimecres implica, com a novetat, que aquesta vacuna s'administre a persones de fins a 65 anys, ampliant en 10 anys el límit d'edat establit en un primer moment.

Ahir es va iniciar la campanya de vacunació al personal educatiu amb AstraZeneca.

TOT EL COL·LECTIU VACUNAT L'1 D'ABRIL

Amb tot això, es preveu que el pròxim dia 1 d'abril estiguen vacunats íntegrament tot el personal de centres docents, que representa un col·lectiu de quasi 149.000 persones. Un col·lectiu considerat prioritari, després del personal sanitari i els més majors, i la immunització dels quals permetrà reprendre la major normalitat possible en l'educació presencial i servirà per a mantenir les escoles obertes en el cas de l'arribada de futures ones.

Per a arribar a aquesta xifra, els dies que s'han programat per a citar als docents són el 26, 27 i 31 de març, i el dia 1 d'abril. Durant aquests quatre dies rebran la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca 145.174 persones de 3.195 centres educatius.

En concret, es vacunaran 76.808 persones de 1.802 centres docents de la província de València, 50.079 de 999 centres educatius d'Alacant i 18.287 persones de 394 centres la província de Castelló.

En el seu conjunt, aquesta campanya s'estén als professionals de centres educatius d'ensenyament no universitari públics, concertats i privats, i s'inclou no sols a docents, sinó també a personal de neteja, administració i serveis o a monitores i monitors.

250 EQUIPS DE VACUNACIÓ

La planificació s'ha organitzat de manera que es vacune al nombre més gran de persones en el menor temps possible. De fet, la Conselleria de Sanitat ha ampliat a 250 el nombre d'equips de professionals que es fan càrrec d'aquesta vacunació massiva, i que han sigut formats per a poder dur-la a terme des que arriba el pacient fins a la seua espera a la sala de postvacunació durant 15 minuts.

Per províncies, són 33 equips de vacunació destinats a Castelló, 131 equips a la província de València i 86 equips de professionals per als espais de vacunació de la província d'Alacant.

D'aquesta manera, la previsió és que cada mitja hora siguen vacunats en tota la Comunitat Valenciana un total de 2.610 docents en els diferents espais de vacunació que han sigut instal·lats. Per a això, els equips de vacunació estan formats per dues infermeres, un administratiu, personal facultatiu, auxiliars d'infermeria, personal de seguretat i zeladors.

Cada centre ha sigut citat amb un dia, hora i lloc per a evitar aglomeracions i s'ha programat el procés de manera que no afectarà l'horari lectiu dels centres educatius.

ESPAIS ADAPTATS

Els 25 espais de vacunació s'han instal·lat en diferents centres i espais municipals que han sigut adaptats i reconvertits en punts de vacunació per a poder oferir aquesta prestació assistencial de la forma més adequada, tant per a pacients com per als professionals.

A la província de Castelló, els punts de vacunació es troben en el Palau d'Esports de Vinaròs, Hospital de Campanya de Castelló i Centre de Congressos de Vila-real.

Així mateix, a València el personal docent ha sigut convocat en els següents espais de vacunació: Pavelló Poliesportiu René Marigil de Sagunt, Hospital de la Malva-rosa, Pavelló One Wall de Massamagrell, Centre Multiusos de Llíria, Ciutat Esportiva de Paterna, Hospital de Campanya de València, Jubiocio Nou de Benicalap, Recinte Firal de Requena, Pavelló Municipal El Vedat de Torrent, Casal Fester d'Alzira, Museu Faller de Gandia, Pavelló Francisco Ballester de Xàtiva i Pavelló El Quint de Mislata.

Finalment, a Alacant els espais de vacunació s'han situat en: Centre Llunàtics de Dénia, complex esportiu Eduardo Latorre d'Alcoi, Palau d'Esports de Benidorm, Centre de Majors Salvador Gosalvez Alberola de Sant Joan, Pavelló Azul d'Elda, Hospital de Campanya d'Alacant, Poliesportiu Esperanza Lag d'Elx, Pavelló Bernardo Ruiz d'Orihuela i Auditori de Torrevieja.

Arxivat a:

Destacats