La vacunació dels docents servirà d'assaig general per a la immunització massiva de la població

En sis dies es vacunarà a més de 116.032 docents i personal de centres educatius en espais repartits en 23 municipis gràcies a la mobilització d’un miler de professionals de la Sanitat

Guardar

aula museros
aula museros

Un total de 116.032 docents i personal pertanyents als centres educatius valencians seran vacunats en un termini de dues setmanes a partir del 15 de març. El procés de vacunació iniciat en l'última setmana de l'any 2020 continua complint etapes i, després d'iniciar-se aquesta setmana l'administració de la segona dosi a majors de 90 anys i amb el bon ritme de la campanya en els majors de 80 anys, ara serà el torn per als professionals de l'educació.

Un col·lectiu considerat prioritari, després del personal sanitari i els més majors, i la immunització dels quals permetrà reprendre la major normalitat possible en l'educació presencial i servirà per a mantenir les escoles obertes.

En el seu conjunt, aquesta campanya s'estendrà a eixe total de 116.032 persones de centres educatius d'ensenyament no universitari públics, concertats i privats, que representen aproximadament el 78% de la comunitat educativa i entre les quals s'inclou no sols a docents, sinó també a personal de neteja, administració i serveis o a monitores i monitors.

Es tracta del primer procés massiu de vacunació i servirà com a assaig general per a la vacunació massiva de tota la població, prevista per a les pròximes setmanes, amb l'arribada del mes d'abril.

NORMALITAT LECTIVA DURANT EL PROCÉS

La campanya abastarà dues setmanes, però es concentrarà en sis jornades i s'ha programat així perquè els possibles efectes secundaris no afecten el dia a dia dels centres educatius.

Concretament, el procés d'immunització al personal vinculat al sector educatiu es desenvoluparà durant la vesprada del dilluns 15 de març, durant tota la jornada del 16, 17 i 18 aprofitant els dies no lectius declarats per les Falles, durant la vesprada del 26 de març i durant tot el dia del dissabte 27.

Cada centre serà citat amb un dia, hora i lloc per a la vacunació per a evitar aglomeracions.

VACUNA D'ASTRAZENECA

Està previst que s'administre la vacuna d'AstraZeneca a tot el personal docent i a tot el personal amb presència directa en els centres que tinga entre 18 i 55 anys. Per a això, s'organitzaran espais de vacunació distribuïts en 23 municipis repartits per tota la Comunitat Valenciana.

En concret, es preveu vacunar amb la primera dosi a 74.000 professionals durant la setmana que ve i a 42.032 la següent setmana. Així mateix, la segona dosi s'administrarà entre 10 i 12 setmanes més tard, a principis de juny.

Per part seua, els membres de la comunitat educativa amb edats compreses entre els 55 i 65 anys seran prioritzats en el procés d'immunització, al costat de la resta de col·lectius de serveis essencials, i vacunats quan es dispose de les suficients dosis de la vacuna de Pfizer.

UN MILER DE PROFESSIONALS SANITARIS

Durant aquesta campanya de vacunació als docents està previst que participen al voltant de 1.000 professionals i 242 equips de vacunació.

En concret, els municipis que comptaran amb espais de vacunació són, a la província de Castelló: Vinaròs, Castelló de la Plana i Vila-real; a la província de València: Sagunt, Llíria, Massamagrell, Paterna, Mislata, Torrent, Requena, València, Alzira, Xàtiva i Gandia; i a la província d'Alacant: Dénia, Alcoi, Benidorm, Elda, Sant Joan d'Alacant, Alacant, Elx, Torrevieja i Orihuela.

EN XIFRES DE SETEMBRE

Aquest anunci arriba quan la incidència del virus a les aules valencianes està sota mínims, amb dades semblants a les de l'inici de curs. La virulència amb la qual va arribar la tercera ona després de Nadal es va fer notar també a les aules, malgrat que les xifres en l'àmbit educatiu han sigut mínimes comparades amb la tendència en altres sectors i només un xicotet percentatge d'aules han hagut de confinar-se en aquest temps.

La primera setmana de març va finalitzar únicament amb 25 grups confinats de 19 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana. Una xifra que no sols suposa 23 grups menys que la setmana anterior, sinó que, a més, es tracta de la segona xifra més baixa de confinament des de l'inici del curs escolar. Una dada que té més valor si cap si recordem que, a la fi de gener, quasi es va arribar a les 1.000 aules confinades.

En xifres globals, dels quasi 47.000 grups que conformen els centres educatius públics, el 99,9% ha seguit amb les classes presencials sense incidents; i dels 1.845 centres que constitueixen el sistema educatiu públic, 1.798 centres van acabar la setmana passada sense cap aula confinada, la qual cosa representa el 97,5%.

Arxivat a:

Destacats