Espanya suspén l'administració de la vacuna AstraZeneca durant 15 dies

Guardar

vacuna
vacuna

El Ministeri de Sanitat havia convocat, aquesta vesprada i de manera urgent, a les comunitats autònomes, en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), per a abordar la vacunació amb AstraZenca a Espanya. Doncs bé, després que diverses comunitats i països europeus hagen suspés temporalment la seua administració després de detectar-se casos de trombes en pacients als quals se'ls havia inoculat la vacuna, com ha confirmat la ministra Carolina Daria, Espanya també suspén la vacunació amb AstraZeneca durant 15 dies.

Ja havien pres aquesta decisió França, Alemanya, Itàlia, Àustria, Dinamarca, Estònia, Lituana, Noruega, Islàndia, Tailàndia, Irlanda i la regió italiana del Piemont. Hui, Espanya s'ha sumat a la llista quan, a la Comunitat Valenciana, ja s'havia començat a vacunar al personal docent amb aquesta vacuna encara que, això sí, la Conselleria de Sanitat ja havia retirat les dosis del lot que estava generant problemes.

Actualment, l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) està estudiant els esdeveniments trombòtics notificats, si bé ha assenyalat que, de moment, no hi ha indicis que la vacunació haja causat aquestes afeccions, "que no figuren com a efectes secundaris d'aquesta vacuna".

De la mateixa manera, divendres passat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va assegurar que "no hi ha raó per a no usar" la vacuna d'AstraZeneca contra la COVID-19. "Hi ha persones que moren cada dia, per la qual cosa és normal que hi haja persones que han sigut immunitzades i moren. Els informes disponibles fins ara no estableixen una relació directa amb els trombes, ja que aquest percentatge s'ha observat també entre la població general", va dir la subdirectora general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a l'Accés a Medicaments i Productes Sanitaris, Mariângela Simão.

Arxivat a:

Destacats