La Comunitat Valenciana segueix amb el Pla de Vacunació: existeixen dosi d'AstraZeneca que permeten no utilitzar el lot que alguns països han apartat

Guardar

vacuna
vacuna

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública seguirà amb el seu programa de vacunació que inclou l'administració de les tres vacunes actualment existents en el mercat, Pfizer, Moderna i AstraZeneca. Atés que la quantitat de vacunes existents en aquest moment permet la seua administració als grups als quals actualment s'està administrant, les dosis del lot d'AstraZeneca apartat en diversos països europeus, no serà utilitzat de moment.

Des de Salut Pública s'ha explicat que "hi ha suficients dosis d'AstraZeneca per a vacunar als 116.032 professionals de l'educació sense necessitat d'utilitzar les vacunes d'aquest lot" pel que queden en reserva.

No obstant això, el Comité per a l'Avaluació de Riscos de Farmacovigilància de l'Agència Europea del Medicament ha explicat que no hi ha evidències que l'administració de la vacuna enfront de la COVID-19 d'AstraZeneca haja sigut la causa dels esdeveniments tromboembòlics que han motivat mesures cautelars en alguns països de la Unió Europea de manera preventiva. Les alteracions de coagulació i, entre ells, els esdeveniments tromboembòlics, no s'han establit com una possible reacció adversa d'aquesta vacuna i no figuren com a tal en la fitxa tècnica del medicament.El Comité, del qual forma part l'AEMPS, considera per tant que els beneficis de la vacuna continuen superant els riscos i pot continuar administrant-se mentre es finalitza l'avaluació detallada de l'ocorregut.

Aquest lot s'ha distribuït en 17 països de la UE, inclòs en Espanya. L'AEMPS, per tant, i tal com ha indicat en la seua comunicació prèvia i en línia amb l'informat recentment per la EMA, considera que no existeixen motius que justifiquen l'adopció de mesures cautelars sobre el lot ABV5300 de la vacuna d'AstraZeneca, per la qual cosa podrà seguir-se amb el pla de vacunació previst per a aquestes unitats.

En aquest sentit, el cap de l'Àrea d'Investigació en Vacunes de FISABIO, Javier Díez, ha explicat que "en la reunió d'ahir, el Comité de Seguretat de les Vacunes de l'Agència Europea del Medicament, es va arribar a la conclusió que no hi havia proves científiques que indiquen que aquests casos de tromboembolisme estan produïts per la vacuna". D'aquesta manera, Díez, ha assenyalat que s'aconsella mantenir els programes de vacunació amb aquesta vacuna, ja que sempre és molt pitjor no vacunar-se que vacunar-se. És molt pitjor la malaltia que un possible efecte advers que no és clar que ho siga".

Arxivat a:

Destacats