Empar Marco demana implicació a la MESAV perquè els nous mitjans públics destaquen la innovació sense descuidar el servei públic

Guardar

presi_empar_marco_mesav_foto
presi_empar_marco_mesav_foto

Els representants dels treballadors, les empreses i els sectors que s'agrupen en la Mesa de l'Audiovisual Valencià s'han reunit avui a les instal·lacions de Burjassot amb la cúpula de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació. Es tracta d'una primera presa de contacte que, ambdues parts han convingut que no ha de quedar com una anècdota, sinó que ha de formar part d'un sistema de treball habitual.

En una reunió que ha durat més de dues hores, la directora general, Empar Marco, ha fet una radiografia de la situació en què es troba la posada en marxa dels nous mitjans de la corporació: la televisió, la ràdio i el portal web.

Marco ha explicat que les dificultats tècniques derivades dels vora quatre anys de paràlisi de les instal·lacions de Burjassot impedeixen que la posada en marxa siga immediata, encara que ha avançat que espera poder emetre a través d'algun dels mitjans abans que acabe l'any.

No obstant això, sí que ha subratllat que es preveu que de tota la programació emesa, un 60 per cent serà externalitzada. Això inclou la televisió, la ràdio i alguns continguts que només aniran a la web.

Pel que fa a l'origen del material que s'emetrà, Marco ha explicat que alguns 'ens arribaran de la selecció que va fer l'alt consell consultiu, contractes que començaran a signar-se ara'. Marco ha afegit que també s'encomanaran programes nous quan s'acaben de confeccionar les graelles. Encara que no ha donat una data concreta, ha assegurat que 'hi haurà entreteniment, ficció, documentals, magazins i pel·lícules que s'hauran de doblar'.

'Volem que la nova programació tinga plantejaments innovadors i inèdits. Continguts que ens ajuden a fer visible la nostra cultura, la nostra llengua. Que mostren aspectes originals de la València moderna i actual. Que els formats d'entreteniment siguen atractius i competitius'. Ha afegit la directora general davant els representants de les empreses audiovisuals valencianes.

Marco ha fet un esbós de quin serà el sistema de contractació i com s'obrirà una mena de finestreta única on els professionals podran oferir els seus productes i les seues idees que seran estudiades per una comissió de continguts.

Els diversos sectors que treballen en l'audiovisual han demanat celeritat i transparència en la contractació dels productes, tant dels que ja estan compromesos o en fase d'avaluació, com dels que ho seran en el futur. Han coincidit en què el sector necessita començar a treballar perquè es troba en una situació molt precària d'ençà del tancament d'RTVV en novembre del 2013.

En aquest sentit, la directora general ha fet una crida als presents a treballar en la mateixa direcció, a estar oberts a fer els productes de qualitat que la societat valenciana es mereix i a fer que els ciutadans tinguen l'oportunitat d'estimar-se els seus mitjans públics. Segons Marco, 'entre altres coses, el tancament d'RTVV va ser possible perquè els ciutadans no se l'estimaven. Ajudeu-nos a aconseguir que s'estimen els nous mitjans públics'.

Formen la MESAV, treballadors de l'audiovisual, guionistes, productors de cinema, directors, músics, les universitats valencianes, actors de doblatge, realitzadors d'animació...

Arxivat a:

Destacats