Colomer assegura que la "demanda turística continua latent a Europa" i espera reprendre la plena activitat promocional presencial al març

El secretari autonòmic de Turisme assenyala que "la impressió que ens han traslladat els diferents mercats és que hi ha ganes de viatjar i, quan la situació sanitària ho permeta, tornarà la demanda estrangera"

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit a la Fira Internacional de Turisme
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit a la Fira Internacional de Turisme

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "després de les reunions mantingudes durant aquests dies en Fitur, el major certamen turístic internacional i punt de trobada dels professionals del sector, hem percebut una visió global i compartida amb tots els allí presents, i és que la demanda turística continua latent".

Colomer ha incidit en què "la motivació del viatge segueix ací, com les ganes de visitar llocs turístics i de viure experiències en destins segurs, amb oferta diversa i de qualitat". Per això, "quan les condicions sanitàries ho permeten i la situació de la variant òmicron millore, tornarà la demanda internacional al nostre destí".

El titular de Turisme ha assenyalat que tècnics del seu departament han mantingut al voltant de 15 trobades amb responsables de les Oficines Espanyoles de Turisme a l'estranger, per a compartir impressions i analitzar les tendències dels diferents mercats, des d'amb oficines turístiques europees, com les de Lisboa, Milà, Brussel·les, Frankfurt, Viena i Oslo, entre altres, a oficines dels Estats Units, com la de Nova York, de Miami o de Los Angeles. En totes elles, "la percepció global és que existeix una possibilitat viable de reprendre la plena activitat promocional presencial a partir del pròxim mes de març".

"Moltes accions estàs paralitzades per la situació epidemiològica, però tot apunta al fet que durant aquest 2022 tornem a tindre dos pics de treball forts a nivell promocional, de març a juny i de setembre a desembre", ha afegit Colomer.

De fet, responsables de l'àrea de Promoció de Turisme Comunitat Valenciana van mantenir una trobada professional en el context de Fitur amb el subdirector de Màrqueting de Turespaña per a estudiar la viabilitat d'accions conjuntes promocionals de cara a aquest exercici.

Jet2 triplicarà el nombre de seients en 2022

Un altre de les trobades professionals a destacar és el mantingut amb Jet2, el primer touroperador anglés emissor de turistes a la Comunitat Valenciana, que en 2020 va baixar el seu nombre de viatgers a l'aeroport d'Alacant, però que en 2021 va aconseguir recuperar-se, en sintonia amb la resta de touroperadores, fins a arribar a prop dels 180.000 passatgers. Per a 2022, es preveu triplicar el nombre de seients disponibles. Cal recordar que, en 2019, el nombre de passatgers que va registrar Jet2 a Alacant va ser de 670.000 viatgers.

Respecte a altres mercats, Turisme també ha compartit impressions amb CVTrip, el principal touroperador del mercat xinés, i tots dos coincideixen que la demanda està i l'interés per la Comunitat Valenciana continua, però les rigoroses condicions de tornada al país d'origen dificulten la recuperació d'aquest mercat, que ja va mostrar un alt dinamisme en els anys precedents a l'arribada de la COVID-19.

Interés pel Producte Turístic Experiencial

D'altra banda, i segons les dades recollides pel personal de Turisme Comunitat Valenciana encarregat de gestionar l'estand durant aquesta edició de Fitur 2022, les entitats presents en la zona de producte han mantingut prop de 500 reunions, concentrant-se la majoria d'elles durant els dos primers dies de celebració del certamen, és a dir, dimecres i dijous.

Aquesta zona ha comptat amb un total de 110 empreses, de les quals 14 disposaven amb una taula per a ús exclusiu i les 96 entitats restants van tindre accés a taules de treball rotatives, associades a les diferents tipologies de Producte, presents en l'estand: Mediterrani Cultural, Mediterrani Natural-Rural, Mediterrani Actiu i l'Exquisit Mediterrani.

A més, la plataforma Fitur Live Connect, a la disposició del sector de manera gratuïta per a fomentar les relacions empresarials i que continuarà oberta fins al 15 de febrer, ha registrat aquests dies 30 contactes.

Així mateix, cal destacar que prop de 8.500 persones han seguit en 'streaming' l'activitat de l'estand de la Comunitat Valenciana en aquesta edició de Fitur 2022. Un format, cada vegada més demandat, gràcies al qual, durant els dies professionals els usuaris han pogut seguir les presentacions i rodes de premsa de la Plaça Central, i durant el cap de setmana, l'activitat del 'showcooking', que ha albergat un total de 16 demostracions gastronòmiques per a donar a conéixer el més característic de l'Exquisit Mediterrani.

Finalment, el responsable de la política turística de la Comunitat Valenciana ha volgut agrair a tot el sector professional turístic present en aquesta edició del certamen; "una vegada més, han sabut estar a l'altura de les circumstàncies, han sabut adaptar-se a la situació actual i cosa que és més important, no han deixat de treballar amb l'esperança posada en què el turisme siga el motor de la societat després de la pandèmia", ha culminat.

Arxivat a:

Destacats