Camps declararà en maig pel cas de la Fórmula 1

Hauria d'haver declarat al gener, però va haver-hi un error de notificació i el juí es va ajornar

Guardar

camps
camps

Francisco Camps haurà de declarar el pròxim dia 18 de maig a les 10 del matí pel cas Valmor, que investiga les presumptes irregularitats que es van cometre en la gestió de les edicions de Fórmula 1 a València celebrades entre 2008 i 2012.

L'expresident de la Generalitat havia sigut citat el passat 24 de gener, però la seua declaració es va haver de suspendre per un error en la notificació a les parts implicades de diversos correus electrònics.

Amb ell hauran d'acudir com imputats els directius de l'empresa pública Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, Belén Reyero i Nicolás Figueras, així com l'expilot 'Aspar'. Aquests estan citats els dies 15, 16 i 17.

El cas Valmor

El cas de la Fórmula 1 investiga, d'una banda, les negociacions prèvies perquè s'organitzaren els Grans Premis a València, i d'altra banda, l'absorció per part de la Generalitat Valenciana -a través de l'empresa pública Circuit del Motor-, de la societat Valmor Sports SL. En aquesta segona operació, l'Administració es va fer amb la companyia per la quantitat d'un euro alhora que li condonava un deute de 14,6 milions d'euros i assumia factures compromeses a tercers per un valor de 34,2 milions d'euros. Valmor Sports SL era propietat de l'entitat bancària Bancaixa, de Jorge Martínez 'Aspar' i Fernando Roig.

Va ser el desembre de 2014 quan una denúncia d’Esquerra Unida i PSPV-PSOE va fer saltar les alarmes. Es va imputar a Francisco Camps, a “Aspar” i a l’exconsellera d’Esports Dolores Johnson.

A l’inici s’investigava el procés previ per a l’organització dels Grans Premis en la ciutat de València, però posteriorment les mires s’han obert, amb la investigació sobre el “rescat” de Valmor Sports per la Generalitat. Per això, el jutjat instructor va separar el cas en dues peces: la que investiga les negociacions prèvies per a portar la Fórmula 1, i la que se centra en l’absorció de Valmor per l’empresa pública Circuit del Motor.

També existeix una tercera peça, que la Fiscalia exigeix que s’investigue. I és la que versa sobre els contractes subscrits entre Circuit del Motor i diversos proveïdors per al muntatge de les carreres, per ordre de Valmor. Un d’aquests proveïdors està lligat al ja conegut “ionqui” dels diners, Marcos Benavent, imputat en el cas Imelsa.

Destacats