Fira de l'Embotit de Requena 2024: programació, horari i expositors

El recinte firal de la localitat acollirà els dies 9, 10 i 11 de febrer la 29a edició d'aquesta mostra gastronòmica

Guardar

Embotit de Requena
Embotit de Requena

Requena celebra un any més la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat que este 2024 complix la seua 29a edició. Es tracta de la fira gastronòmica més destacada de la capital de la comarca de la Plana d'Utiel-Requena i que cada any congrega a milers de persones en el recinte firal de la localitat. En concret, esta fira gastronòmica, que és Festa d'Interés Turístic Autonòmic, se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de febrer en el següent horari: divendres 9 (12 a 21 hores), dissabte 10 (de 10 a 21 hores), i diumenge 11 (de 10 a 19 hores). 

Encara que l'embotit és el producte estrela que visitants i habitants trobaran en esta fira, també hi haurà altres aliments típics que es podran degustar com el brioix, el 'ajoarriero', el formatge, el pa beneït o, fins i tot, el tradicional pastisset de xocolate. No faltarà la beguda com el vi o el cava. Precisament, este últim arriba a la Mostra amb la denominació d'origen, un títol que “s'ha aconseguit gràcies al treball de tots els productors de cava que han lluitat perquè creien que era just que Requena tinguera la seua pròpia denominació”, ha assegurat Rocío Cortés, alcaldessa de Requena, durant la presentació de la fira que va tindre lloc ahir en el Mercat de Colón de València. 

En total, seran quasi una vintena els expositors que visitants i residents de Requena podran trobar en este recinte. Entre ells, es troben el punt d'informació turística de Requena i de la Mostra, Embutidos El Pontón, Bodegas Murviedro, Bodegas Latorre Agrovinícola, Bodegas Coviñas, Cooperativa Vinícola Requenense, Bodegas del Valle, Quesos Hoya de la Iglesia, Cafés Reké, Oli Oli Almacera Ecológica, Artelicor. A més, també hi ha associacions com la de mestresses de casa Tyrius, forners artesans del brioix, l'associació de l'embotit artesà i de qualitat i el centre ocupacional municipal Cor de María. També serà present Terra Boval, la denominació d'origen Utiel-Requena, la Cooperació Leader Comunitat Valenciana i un estand que mostrarà la bellesa dels parcs naturals de l'entorn. 

Per a accedir a la mostra en el recinte firal, s'haurà d'adquirir un tiquet per un preu de 12 euros que permetrà tindre tres degustacions d'embotit, dues degustacions de vi, una degustació d'un producte elaborat per l'Associació de Mestresses de casa Tyrius, una aigua i una degustació de forn per a triar entre el brioix o el pa beneït. A més, esta entrada també permetrà la visita a un museu o monument de Requena. 

Programació de la XXIX Mostra de l'Embotit 

Divendres 9 de febrer

12 hores. Obertura de la XXIX Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena
12 hores. Tast de vi comentat de Bodega Cerro Gallina. Seu de FEREVÍN. Pujada de les Carnisseries, s/n (Barri de La Vila)
17 hores. Tast de café comentat a càrrec de Cafés Reke. (Informació i reserves en el seu estand en la Mostra)
18 hores. Actuació de Majors amb Alegria. Edifici Multifuncional del Recinte Firal
19 hores. Actuació de dansa de l'alumnat de l'Escola de Dansa Mireia Cabau. Edifici Multifuncional del Recinte Firal
20 hores. Exhibició de ball de FitDance Studio. Edifici Multifuncional del recinte Firal
20 hores. Tast de vi comentat de Bodegas Vera de Estenas. Seu de FEREVÍN. Pujada de les Carnisseries, s/n (Barri de La Vila)

Dissabte 10 de febrer

12 hores. Tast de vi comentada de Cellers Palmera. Seu de FEREVÍN. Pujada de les Carnisseries, s/n (Barri de La Vila)
13 hores. Tast de vi comentada de Celler Calagata. Seu de FEREVÍN. Pujada de les Carnisseries, s/n (Barri de La Vila)
17 hores. Tast de café comentada a càrrec de Cafés Reke. Informació i reserves en el seu estand en la Mostra
18:30 hores. Tast de vi comentada de Cellers Jiménez-Vila Gns. Seu de FEREVÍN. Pujada de les Carnisseries, s/n (Barri de La Vila)
21 hores. "¡Por fin solo!" amb Carles Sans. Tricicle. Teatre Principal de Requena

Diumenge 11 de febrer

11 hores. Tast de café comentat a càrrec de Cafés Reke. (Informació i reserves en el seu estand en la Mostra)
12 hores. Concurs de cachulí. (Inscripcions prèvies del 31 de gener al 7 de febrer. Pati posterior de l'Edifici Multifuncional del Recinte Firal)
12 hores. Tast de vi comentat de Bodega Vinos y Sabores Ecológicos. Seu de FEREVÍN. Pujada de les Carnisseries, s/n (Barri de La Vila)
12:30 hores. Actuació de Cantares Viejos. Edifici Multifuncional del Recinte Firal
18 hores. Lliurament de premis Concurs Creatiu “L'embotit en la meua localitat”. A continuació Clausura de la XXIX Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena. Edifici Multifuncional del Recinte Firal

Destacats