Vivers: un paradís a l'altura de la teua mà infantil

La història, cultura, naturalesa i l'oci es combinen a la perfecció en el jardí més emblemàtic de València

Guardar

jardines-del-real-viveros
jardines-del-real-viveros

Un xicotet paradís a l'abast de la mà és el que es troben els valencians que decideixen passejar pels Jardins del Real, o Vivers com també se'ls coneix. Lloc d'esbarjo en el qual poder fer una passejada sota el sol de València, gaudir del bon temps amb els xiquets o admirar els diferents racons que es poden trobar en el jardí més emblemàtic de la capital del Túria.

viveros-valenciaVivers sempre ha estat ací, és d'eixes coses a les quals no se li dóna importància però que al que arriba de fora li meravella. Si mirem estos jardins amb ulls de xiquet podem gaudir de la seua història, es remunta a època musulmana, descobrir els més de 2.769 exemplars arboris i 167 espècies botàniques diferents, construccions i escultures emblemàtiques i ruïnes que parlen d'una època grandiosa. A més d'espais on els més xicotets poden gaudir del parc i corretejar lliurement sense perill.

Van ser els sultans de València els que van alçar una almúnia en una zona d'horts prop de la ciutat però l'esplendor li va ser arribant amb el pas de les diferents dinasties que van ser regnant. En el qual es podien gaudir del Palau Real i dels seus meravellosos horts amb bells jocs d'aigua, plantes, fruits... segons comptes les cròniques de l'època. Malgrat el seu valor, a principis del segle XIX va ser destruït doncs es va considerar una amenaça per a una ciutat en lluita amb l'exèrcit francés. En el seu lloc i amb les ruïnes es van construir dues 'muntanyes' conegudes com les muntanyes de Elio.

En el recinte destaca el passeig de les palmeres de l'entrada des del Pla del Real, amb exemplars excepcionals com l'alineació de Washingtonias filiferas, un dels més llargs; també es pot contemplar la gran Jacrosaledaaranda mimosifolia i l'impactant Podocarpus macrophyllus enfront de la Alqueria de Canet. A més de nombroses escultures i el Roserar del doctor López Rosat.

 

Per als xiquets

Passejar i que els xiquets corretegen lliurement no és l'únic atractiu d'este jardí. En Vivers els més xicotets poden trobar un parc vial en el qual gaudir i aprendre doncs està replet de 'carrers', semàfors, senyals, rotondes... A més de diferents espais amb gronxadors, zones d'escalada, pista de patinatge...

Fins a 2007 Vivers albergava el zoo de la ciutat, fins que va ser traslladat al Bioparc, però els amants dels animals poden seguir gaudint d'un xicotet observatori d'aus, on contemplar diverses espècies, i un estany on habiten ànecs. A més, al costat del recinte del bar de Vivers, es pot trobar el Museu de Ciències Naturals de València en el qual poder gaudir de la col·lecció paleontològica 'Rodrigo Botet', la història de 4000 milions d'anys a través de fòssils i la col·lecció conquiliològica 'Eduardo Roselló' entre uns altres.

Destacats