Veïns de València proposen la conversió en zona 30 del carrer Jesús amb la reducció de carrils

La ciutadania continua votant les propostes presentades en els pressupostos participatius DecidimVLC

Guardar

Carrer Jesús de València
Carrer Jesús de València

La fase de suport veïnal dels pressupostos participatius DecidimVLC continua oberta fins al pròxim 19 de maig. No obstant això, ja hi ha molts projectes que han aconseguit els 30 suports mínims que necessita la proposta per a passar a la fase de viabilitat tècnica. La recuperació de l'espai públic per a l'ús ciutadà, sens dubte, és un dels pilars d'aquesta nova edició dels pressupostos participatius, amb nombroses propostes que segueixen la línia del projecte 'València, ciutat de places', impulsat per la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

La conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat de Jesús és un dels exemples que, en tractar-se d'una iniciativa impulsada per la Junta de Districte, passarà directament a la fase d'estudi de viabilitat. En aquest cas, se sol·licita la pacificació de l'entorn llevant el trànsit de la plaça Jesús i del carrer Beat Nicolau Factor "perquè siga una plaça de veritat al voltant del mercat i el carrer siga un nou eix comercial que connecte el mercat amb el centre de Patraix".

No obstant això, no es tracta de l'única petició que segueix aquesta línia. Des de l'Associació Veïnal La Roqueta (Extramurs) han presentat una proposta basada en la creació de dues superilles, de la mateixa manera que ja s'ha projectat per a Orriols o la Petxina, que permeta recuperar espai que, ara, està inundat per vehicles i "crear un barri integrador, sostenible, socialment actiu i alineat amb el concepte de Ciutat de 15 minuts".

Una iniciativa que ja compta amb més de 50 suports i que s'equipara a la superilla que la ciutadania demana per al barri d'Amistat (Algirós), amb 30 suports; o una nova connectada amb la plaça Pintor Segrelles, que s'execute als carrers Marques de Zenete i Salas Quiroga, encara que aquesta última, de moment, necessitaria més suport veïnal per a continuar en el procés de DecidimVLC.

Finalment, respecte a la remodelació de l'avinguda Pérez Galdós i Giorgeta, la ciutadania ha proposat l'ampliació de voreres per a fer més habitable i segura aquesta artèria de la ciutat de València. I és que com asseguren "únicament s'ha contemplat una recuperació parcial, executada amb una marca de pintura sobre la calçada, que no garanteix la seguretat ni convida als veïns i veïnes a fer ús d'aquest nou espai guanyat".

Pacificació del carrer Jesús

I d'entre totes les propostes presentades en aquesta nova edició, també cal destacar la proposta del grup de treball del districte d'Extramurs que, per tant, passarà a la fase de viabilitat tècnica. En aquest cas, es tracta de la pacificació tàctica del carrer Jesús. Prenent com a exemple altres grans vies de la ciutat, com el carrer Colón, Xàtiva o Guillem de Castro, els veïns i veïnes demanen una actuació que reduïsca la contaminació acústica que es produeix en aquest punt pel pas de vehicles.

D'aquesta manera, en la proposta presentada es proposa que es reduïsca a un el nombre de carrils destinats al pas dels vehicles, transformant-se en zona 30 i possibilitant ser un ciclocarrer que complete la xarxa de l'anell ciclista. Una actuació que, al seu torn, permetria no només l'ampliació de voreres, sinó també el carril dedicat al pas del transport públic.

Destacats