València tindrà arbres solars per a la recàrrega de patinets, mòbils o scooters

Es preveu que aquests arbres solars entren en funcionament el primer trimestre de 2023

Guardar

Simulació Arbre Solar
Simulació Arbre Solar

València comptarà amb quatre arbres solars per a la recàrrega de vehicles elèctrics xicotets, com a bicicletes, scooters i monopatins, però també per a la recàrrega de telèfons i altres dispositius. Es tracta de punts de recàrrega en forma d'arbre que es preveu que entren en funcionament durant el primer trimestre de 2023. A més, també es licitaran tres instal·lacions de paviment generadores d'energia elèctrica en diferents punts de la ciutat.

Els arbres solars s'instal·laran al passeig de La Marina, al parc de Malilla, al carrer riu Segre del barri de Torrefiel i en el tram IX del Jardí del Túria al costat del Pont de les Flors. Aquests llocs disposaran d'uns endolls situats en pals metàl·lics adossats als aparcaments de bicicletes, instal·lats recentment per l'Ajuntament. Cada arbre fotovoltaic tindrà aproximadament una potència de 3,84kWp i una producció màxima anual de 5.300 kWh. Tindran una altura una mica superior als sis metres i mig i un ample de quasi nou metres quadrats que també proporcionaran ombra.

Com ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón, "es tracta només d'un primer pas dels molts que estem donant cap a la transició energètica, amb l'objectiu d'aconseguir que, en 2030, València siga una ciutat climàticament neutra".

Quant als paviments solars, que generaran electricitat, s'instal·laran en les zones de jocs infantils. Així, l'objectiu és que mentre els xiquets i xiquetes juguen, generen energia mentre xafen les rajoles. Es tracta d'elements que estan cada vegada més integrats arquitectònicament, ja que s'utilitzen en carrers i carreteres de diferents ciutats. "Són una solució tecnològica que permet generar energia neta".

"València està apostant fort per les energies renovables i en concret per la fotovoltaica. Fomentem l'autoconsum amb bonificacions en l'IBI i en l'ICIO, hem modificat l'ordenança municipal perquè la tramitació siga més fàcil i estem impulsant les comunitats energètiques. Anar a poc a poc sembrant València de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics és un altre dels nostres objectius", ha conclòs el regidor Alejandro Ramón.

Destacats