València lidera el rànquing de ciutats espanyoles amb més persones emprenedores

A més, València ha aconseguit "les xifres d'ocupació més baixes en 14 anys"

Guardar

La Marina de València
La Marina de València

València continua amb la tendència descendent en les xifres de l'atur. De fet, en els últims mesos, ha registrat rècords en els números d'afiliació a la Seguretat Social i, sobretot, en emprenedoria. Així, com assenyalava l'alcalde de València, Joan Ribó, "no només hem aconseguit les xifres d'atur més baixes en 14 anys, sinó que liderem el rànquing de ciutats espanyoles amb major pes de persones autònomes".

Cal recordar que el mes d'octubre passat, València obtenia la millor dada absoluta d'afiliacions a la Seguretat Social dels últims 16 anys, però, a més, les xifres de l'atur han passat, a València, de 57.469 persones en novembre de 2021 a 48.839 persones en novembre de 2022. Un increment en els índexs d'ocupació de la ciutat que, en paraules de Ribó, "es deu al fet que València és una ciutat d'oportunitats, que genera confiança i seguretat per a les persones, per als nostres sectors econòmics, autònoms i pimes i per als treballadors i treballadores".

Els bons comerç per a incentivar la compra en el comerç local; el programa 'Amunt Persianes' amb ajudes de fins a 20.000 euros per a reobrir baixos comercials buits; les ajudes al comerç de proximitat; el Pla Estratègic d'Ocupació, Formació i Emprenedoria; o el Pla Resistir que va repartir 28,6 milions d'euros a 10.802 persones autònomes, pimes i microempreses han sigut algunes de les accions que han contribuït a mantenir el sector econòmic de la ciutat.

Així mateix, ha destacat l'alcalde, "València és una ciutat que acull un gran sistema d'emprenedoria, que aposta per la innovació per a transformar la societat i que propicia l'arribada de grans empreses tecnològiques", entre les quals està, per exemple, el centre de desenvolupament de programari d'Hitachi o el centre de computació de Nacions Unides en la Marina.

Però aquestes no són les úniques accions que s'estan desenvolupant per a continuar impulsant el creixement econòmic a la ciutat. De fet, l'Ajuntament de València en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València, ha creat Aula Emprén StartUPV València, amb l'objectiu de millorar la capacitat emprenedora de l'alumnat secundant noves iniciatives empresarials.

Aquesta nova aula desenvoluparà, entre altres activitats, un programa de llançament de cinc noves iniciatives emprenedores d'startup i spin-off basades en la innovació i impulsades per equips formats per persones d'entre la ciutadania. Com ha explicat el regidor d'Emprenedoria i Innovació Econòmica, Borja Sanjuán, "amb aquesta mena d'iniciatives, busquem incrementar l'activitat emprenedora a la nostra ciutat, per a enfortir així el teixit empresarial i afavorir el foment de noves iniciatives empresarials més innovadores que contribuïsquen al fet que València siga referència en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat, així com en el desenvolupament de tecnologia i innovació".

A més, a través de València Activa, també s'han impulsat iniciatives com el programa de foment de l'ocupació jove i l'emprenedoria 'Millenials' en coordinació amb l'Escola d'Organització Industrial, per a aconseguir una major competitivitat a l'hora d'accedir al mercat laboral; o l'Acceleradora de Talent Digital per a formar a dones d'entre 16 i 29 anys en entorns digitals, entre altres accions.

Destacats