València lidera la inversió per habitant i supera a ciutats com Madrid

L'Ajuntament de València eleva el pressupost per a inversions fins als 214 milions d'euros

Guardar

Vista panoràmica de la ciutat de València. Imatge: Unsplash
Vista panoràmica de la ciutat de València. Imatge: Unsplash

L'Ajuntament de València disposarà aquest 2023 d'un total de 214 milions d'euros per a destinar a inversions. Així ho ha anunciat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, després d'aprovar-se la incorporació a aquesta partida de 78 milions d'euros que procedeixen de romanents de tresoreria.

En aquest sentit, la Junta de Govern de l'Ajuntament de València aprovava aquest passat divendres la incorporació dels romanents afectats procedents de projectes de l'exercici anterior.

Sanjuán ha explicat que, gràcies a aquesta operació, les inversions previstes per aquest any creixeran per damunt dels 200 milions d'euros: "en la Junta de Govern hem aprovat la incorporació dels romanents afectats de l'Ajuntament de València, la qual cosa ens permetrà incrementar en més de 78 milions d'euros les inversions que enguany executarem a la nostra ciutat".

L'edil d'Hisenda ha subratllat que, després de la incorporació dels romanents aprovats en la Junta de Govern, "ja tenim previstos quasi 214 milions d'euros que arribaran als nostres barris i que impulsaran l'economia de la ciutat de València", per la qual cosa, segons el regidor, "un any més serem un dels ajuntaments d'Espanya que més inverteix per habitant per damunt d'altres ciutats com, per exemple, Madrid".

Dels romanents afectats, és a dir, que procedeixen d'inversions que es van iniciar l'any anterior, 21,5 milions d'euros estan destinats a desenvolupar projectes relacionats amb programes europeus i altres 18 milions d'euros amb els diferents projectes de regeneració de la ciutat que està impulsant la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana.

Arquitectura i Serveis Centrals i el Cicle Integral de l'aigua disposaran, respectivament, de 6 milions d'euros per a continuar executant les inversions que van començar en 2022. Finalment, Bombers i Emergències mobilitzaran altres 4 milions d'euros i Infraestructures, 3,8 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats