València licita la redacció del disseny del nou jardí del carrer de Doctor Lluch al Cabanyal

Guardar

Simulació del nou jardí del Parc Dr Lluch al Cabanyal
Simulació del nou jardí del Parc Dr Lluch al Cabanyal

L'Ajuntament de València ha aprovat la licitació del disseny, direcció i coordinació d'obra del nou jardí del carrer del Doctor Lluch, al barri del Cabanyal-Canyamelar. L'obra, que és finançada amb els fons EDUSI de la Unió Europea, permetrà millorar la zona nord d'aquest espai verd. El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que "és la major actuació en matèria de jardins dins del programa EDUSI per a la reforma i rehabilitació integral del barri del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França".

El regidor ha explicat que el nou disseny del jardí es farà mitjançant un "procés que tindrà una part de participació ciutadana perquè ens vam comprometre amb les entitats cíviques i veïnals que els projectes de jardins serien participats i així ho farem també en aquest projecte".

Campillo recorda que en aquesta fase "ens centrem en la redacció del projecte, però de seguida es traurà la licitació perquè les veïnes i veïns del Cabanyal gaudisquen d'aquest gran jardí rehabilitat i reformat". El vicealcalde fixa 2023 com a "data límit del programa EDUSI" i, per tant, de l'execució del nou jardí.

Disseny i direcció d'obra

En aquesta fase, l'Ajuntament ha aprovat la licitació del disseny, la direcció i coordinació d'obra de la zona nord del jardí per valor de 49.010,25 euros, IVA inclòs, i amb un termini de 8 mesos des de la formalització del contracte. L'àrea afectada té 9.498,65 metres quadrats que seran dissenyats amb un procés de participació ciutadana en col·laboració amb el veïnat.

El projecte tracta de millorar aquesta zona verda i, més concretament, de millorar el seu atractiu per a joves i majors. Així hi ha prevista la instal·lació d'equips biosaludables i esportius, la renovació de la zona de jocs, incloent-hi jocs inclusius, el tancament de la zona de jocs infantils, la renovació del mobiliari urbà, l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la renovació del paviment. A més, s'analitzarà l'estat de conservació de l'arbrat actual i de les espècies arbustives per mirar de conservar-lo, justificant adequadament la substitució d'algun dels exemplars.

Les obres de remodelació s'emmarquen dins del programa comunitari EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible) del Cabanyal-Canyamelar-Cap França. El projecte té com a objectiu la millora de l'espai urbà del jardí del Doctor Lluch, en concret dels 9.500 metres de la zona nord del parc.

Amb aquesta intervenció es pretén fomentar la cohesió social dels seus habitants, prevenir l'exclusió social, facilitar la integració social dels xiquets i xiquetes amb diversitat funcional, augmentar l'activitat física i la qualitat de vida de les persones majors.

Destacats