València inverteix 761.000 euros en la reforma de la seu de la Junta Municipal de Russafa

Guardar

La regidora de Participació ciutadana i acció veïnal Elisa Valía
La regidora de Participació ciutadana i acció veïnal Elisa Valía

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte bàsic i d'execució de les obres per a adaptar i fer accessible la seu de la Junta Municipal de Russafa a proposta de l'àrea de Participació Ciutadana que gestiona la regidora Elisa Valía. L'objectiu és reformar l'immoble per a eliminar barreres arquitectòniques i adaptar l'edifici d'ús públic a les condicions d'accessibilitat establides pel Consell en 2019. Està previst que les obres s'executen en un termini de 10 mesos amb un pressupost de 761.000 euros (IVA inclòs).

Elisa Valía ha subratllat que "la reforma i millora de la seu de la Junta Municipal de Districte prova la importància que este Ajuntament concedeix a la participació veïnal en les institucions municipals. No sols adequarem l'edifici a les normes d'accessibilitat que el Consell imposa per a tots els immobles d'ús públic, sinó que ho dotarem de sala d'exposicions i sala de lectura per a revitalitzar la seua activitat".

L'immoble situat al carrer de Matías Perelló, 5, comptarà amb un ascensor al pati que donarà servici a totes les plantes de l'edifici. Les obres persegueixen adequar les entrades principals en la planta baixa i redistribuirà els lavabos, tant els públics com els use restringit per al personal, per a fer-los accessibles.

La planta baixa de la seu la Junta Municipal de Russafa disposarà de dos accessos, un per al públic i un altre per al personal. L'interior acollirà una zona de recepció, una sala d'espera i el nou ascensor. Comptarà amb dos despatxos, un distribuïdor, dos lavabos per al públic i dos per al personal; i escales separades per al públic i per al personal. El projecte preveu una sala d'exposicions i habilitar una nova sala per a celebrar les sessions del consell de districte en l'actual pati, que serà cobert.

La responsable de l'àrea de Participació Ciutadana ha afegit: "La nova sala de reunions suposa un altre atractiu per a fomentar la participació ciutadana i conéixer de primera mà les autèntiques preocupacions dels veïns de Russafa".

La primera planta albergarà quatre despatxos, una zona administrativa, un quart per a instal·lacions i dos lavabos per al personal. I en l'entresolat s'habilitaran dues zones administratives suplementàries.

Destacats