València estarà en MasterChef aquest dilluns 16 de maig

El programa culinari va gravar una de les seues proves per equips a la ciutat les passades Falles

Guardar

El jurat de MasterChef i el xef Vicente Patiño juntament amb la falla del programa
El jurat de MasterChef i el xef Vicente Patiño juntament amb la falla del programa

València serà l'escenari de la prova per equips del pròxim lliurament de MasterChef. El programa, emés els dilluns a les 22.10 en La 1 d'RTVE, es va traslladar fins a la capital del Túria l'1 de març per a gravar la prova exterior del cinqué episodi. L'equip roig i l'equip blau hauran de reproduir un menú creat pel xef valencià Vicente Patiño, que compta amb dos sols Repsol.

L'enclavament triat per a realitzar la prova va ser la plaça de la Verge, en ple centre històric, encara que també van ser a les Torres de Serrans i en la zona de la Petxina per a gravar algunes preses. Els aspirants hauran de posar tota la seua obstinació a tirar avant el menú dissenyat pel guardonat xef sota l'atenta mirada dels curiosos i turistes, i serà degustat per 80 professionals i representants de l'àmbit faller.

El talent show de cuina també comptarà amb la seua pròpia falla, que serà cremada just davant de les Torres de Serrans. La iniciativa forma part del pla de promoció turística Comunitat Valenciana, dut a terme per Turisme Comunitat Valenciana, la fi de la qual és visibilitzar el potencial gastronòmic i cultural que té el territori valencià.

Aquesta és la quarta vegada que MasterChef visita València. La primera d'elles va ser l'any 2016, quan l'edició Celebrity va cuinar en el restaurant Grup La Sucursal, situat en l'edifici Veles e Vents. Aqueix mateix any també ens van visitar els aspirants de MasterChef Itàlia, que van rodar un dels seus exteriors a la Ciutat de les Arts i les Ciències. També en aquest enclavament van cuinar els concursants del Celebrity l'any 2019 amb motiu de la gira del cantant Raphael Tour RESinphónico.

Afinitat a prova i aliments en risc

Abans de viatjar a València, els aspirants s'enfrontaran a un repte per parelles. Els dos components hauran de cuinar el mateix plat i emplatar de la mateixa forma, però una paret els separarà. Així, el jurat posa a prova la seua coordinació i complicitat, dues qualitats bàsiques en una cuina professional. Els millors de la prova obtindran doble recompensa: el seu plat estarà disponible en el restaurant MasterChef durant la temporada i, a més, tindran un contracte en pràctiques de tres mesos en el local. Bibiana Fernández i Anabel Alonso, de MasterChef Celebrity 2 visitaran als aspirants en aquesta prova tan important.

Els aliments en perill d'extinció seran els protagonistes de la prova d'eliminació. Segons un estudi recent de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació, hi ha un 86% d'ingredients en risc de desaparéixer. Els concursants hauran d'elaborar un plat amb dos d'ells, entre els quals es troben l'arròs sénia, el café, la tonyina roja, les clòtxines o la mel, amb la dificultat afegida de fer-ho usant tècniques d'alta cuina, com l'esferificació o l'osmotització. Afortunadament, comptaran amb la inestimable ajuda de Miri, exaspirant i finalista de MasterChef 5.

Destacats