València es consolida com a ciutat de referència en innovació climàtica i líder en indústria “cleantech” en el Unique Summit

Guardar

 Unique Summit
Unique Summit

València se situa com a ciutat referent en emprenedoria i innovació climàtica. Així ha quedat palés en l'esdeveniment internacional Unique Summit celebrat en Braga, ciutat a la qual es va desplaçar una delegació valenciana de 10 agents líders del sector cleantech, liderada per l'Ajuntament de València a través de València Activa, per a mostrar el talent valencià, donar a conéixer els seus projectes i connectar amb altres referents de l'ecosistema europeu, crear llaços i intercanviar idees i avançar cap a un món més sostenible.

"Esdeveniments internacionals com Unique Summit contribuixen a posicionar València com una ciutat de referència en la innovació climàtica i la indústria cleantech. Nostres startups i entitats de l'ecosistema emprenedor local són les nostres millors ambaixadores, per això és un orgull visibilitzar els projectes que naixen i creixen a València", ha assegurat el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan.

Una delegació valenciana, liderada per València Activa, composta per 14 professionals de 10 entitats com VLC Tech City, Les Naus o Avaesen; startups com Green Urban Data i Baukunst, del Col·lab las Naves o Wakaru i Crowmie del programa Clean Connect VLC o corporacions com Hidraqua, que també han participat en aquest programa impulsat per València Activa i Avaesen.

La subdirectora d'Emprenedoria de València Activa, Lucía Calàbria, ha presentat davant el públic internacional les potencialitats de l'ecosistema valencià i ha posat en valor el seu dinamisme, talent i la seua aposta i especialització per l'emprenedoria verda. En aquesta tercera edició de la trobada Unique Summit, que ha sigut inaugurat pel president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, han participat, a més de la ciutat portuguesa de Braga que acollia l'esdeveniment, les ciutats de Cluj-Napoca, Romania; Colònia, Alemanya; Heraklion, Grècia; Ostrava, República Txeca; Vantaa, Finlàndia; Varna, Bulgària; Dortmund i Colònia, Alemanya; Wroclav, Polònia; a més de Màlaga i la mateixa València, per a impulsar accions conjuntes per a promocionar i connectar els ecosistemes de les ciutats que formen part de la xarxa de #GlobalStartupCities.

Com a novetat, enguany la xarxa s'expandeix més enllà de les fronteres europees i incorpora al Brasil i Corea del Sud, amb l'objectiu d'enriquir l'intercanvi d'experiències i abastar nous mercats.

Unique Summit

Unique Summit és la trobada anual de la xarxa de Global StartupCities, una cimera en la qual ciutats emprenedores i ecosistemes de la UE mostren i comparteixen solucions innovadores i en la qual València s'ha reafirmat com a ecosistema innovador Cleantech de referència.

Sanjuan ha explicat que "València és una ciutat europea líder en innovació climàtica. Comptem amb el millor talent, infraestructures, tecnologies, coneixement i un ecosistema molt unit i compromés amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Per això ens ha reconegut també la Unió Europea com European Green Capital".

"Des de l'Ajuntament de València i València Activa apostem per aquesta mena d'iniciatives que fomenten l'emprenedoria i el desenvolupament tecnològic de la nostra ciutat i a més impulsen el coneixement en una àrea tan important com és la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament econòmic sostenible", ha defensat el regidor.

Global StartupCities

Dins de la xarxa Global StartupCities, que té com a objectiu connectar ciutats emergents com a pol de desenvolupament tecnològic i innovador, València va ser nomenada com la StartupCity de referència en matèria de Cleantech.

L'objectiu de la xarxa és que les ciutats que la componen maximitzen el seu potencial treballant conjuntament, connectant els seus ecosistemes d'innovació i establint sinergies que els permeten una millor especialització en el sector tecnològic, les oportunitats de negoci, l'intercanvi d'idees i talent.

Borja Sanjuam ha valorat molt positivament la participació de València en aquest programa, "amb el qual continuem posicionant la nostra ciutat com un hub de referència europeu en matèria d'innovació i coneixement, en aquest cas en l'àmbit de les tecnologies netes, consolidant un model econòmic basat en el talent i la tecnologia, anant cada vegada amb passos més decidits cap a eixa València Tech City que estem consolidant".

Destacats