València posa en marxa una edició renovada del programa "Reviure" per al lloguer a preu assequible de vivendes buides

Guardar

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, presenta Reviure
La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, presenta Reviure

L'Ajuntament posa en marxa l'edició 2022 del programa "Reviure", destinada a traure al mercat a preus assequibles les vivendes buides de la ciutat de València. La novetat d'enguany és que l'Ajuntament es converteix en el llogater dels habitatges i els subarrenda alhora a les persones inscrites en el programa. Amb aquesta salvaguarda, el consistori garanteix el pagament mensual de la renda mensual fixada. La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, considera que "estem en un context de molta incertesa i molta inseguretat i pensem que l'element que pot generar més confiança a les persones propietàries és que siga l'Ajuntament el que signe eixe contracte de lloguer".

Lozano recorda que "precisament en l'infobaròmetre que l'Ajuntament va realitzar en març de 2020, un 33% de les persones enquestades que tenien una segona vivenda i la mantenien buida donaven com a primer motiu per a tindre-la buida la desconfiança cap a les persones llogades, eixa desconfiança de si em pagaran o si em cuidaran la vivenda, o siga que no volen tindre problemes amb les persones llogateres". Per això, segons la regidora, "aquest programa dona resposta a aquesta desconfiança, ja que l'Ajuntament, com a entitat pública, com a administració pública, garantirà el pagament als propietaris i garantirà també el bon ús de la vivenda".

Característiques del programa

Podran sol·licitar la inclusió dels seus habitatges les persones físiques o jurídiques que siguen propietàries o que gestionen vivendes a la ciutat de València. Els habitatges inclosos en el programa, ubicats al terme municipal de la ciutat, hauran d'haver estat, com a mínim, un any buits abans de l'entrada al programa i, alhora, hauran de romandre en ell un mínim de set anys.

Les vivendes han d'estar donades d'alta d'aigua, llum i gas, han de disposar de certificat energètic en vigor, han de presentar un bon estat de neteja i conservació i estar proveïdes de cuina i bany moblats. El preu de lloguer màxim serà de 650 euros.

Per la seua banda, l'Ajuntament garanteix el pagament mensual de la vivenda i facilitarà als propietaris de l'habitatge un informe gratuït sobre l'estat de la vivenda i sobre la taxació del preu de lloguer.

Una altra de les novetats de l'edició d'enguany és que no té terminis. Els propietaris de les vivendes podran sol·licitar la seua inclusió en el programa en qualsevol moment al llarg de l'any 2022.

El programa "Reviure" té un pressupost inicial de 200.000 euros, ampliable segons les necessitats. Dilluns comença la campanya informativa municipal per donar a conéixer les novetats de la present edició. La campanya estarà disponible en la web municipal, les xarxes socials i els MUPIS ubicats als carrers. També existeix un telèfon, el 900 929 010, per a qualsevol consulta o aclariment sobre el programa.

Destacats