El València CF segueix sense presentar les garanties requerides per la Generalitat per a iniciar les obres del Nou Mestalla

Malgrat la intenció de reprendre els treballs a l'octubre, i tres setmanes després de presentar el projecte al president Ximo Puig, encara no s'ha entregat la documentació sol·licitada per registre d'entrada

Guardar

Obres inacabades del Nou Mestalla
Obres inacabades del Nou Mestalla

El serial del Nou Mestalla viu un nou capítol. El president del València CF traslladava ahir a l'alcalde Joan Ribó la intenció del club blanc-i-negre de reiniciar les obres de l'estadi en el mes d'octubre. Uns treballs que finalitzarien l'agost de 2024, quan s'inauguraria la instal·lació abans de l'inici de la temporada 24/25. Així mateix, segons ha transcendit de la trobada, aquest mes de juny s'iniciarien les obres del poliesportiu de Benicalap.

No obstant això, tres setmanes després de presentar el projecte al president Ximo Puig, encara no s'ha entregat la documentació requerida per registre d'entrada, tal com es va sol·licitar en la posterior reunió tècnica del 30 de desembre.

90 dies de gràcia

Cal recordar que la SAD es troba, actualment, dins del termini de 90 dies de gràcia que el Consell va concedir a Meriton per a presentar, per registre d'entrada, les garanties econòmiques pertinents i un full de ruta solvent per a escometre aquest reinici dels treballs.

A més, abans que finalitze aquest termini la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, que encapçala Arcadi España, haurà de disposar d'un informe municipal sobre la posició del Consistori referent a l'Actuació Territorial Estratègica (ATE), un informe que haurà d'elaborar el departament de Desenvolupament i Renovació Urbana del qual és titular la vicealcaldessa Sandra Gómez.

No obstant això, a la trobada celebrada ahir a l'Ajuntament, a més del Ribó i Murthy i els directius valencianistes Inma Ibáñez i Jorge García, no va estar presenta Gómez, que sí que es va pronunciar posteriorment per a rebutjar un estadi "low cost".

Trobada entre Ribó, Murthy i diferents autoritats, per a tractar el reinici de les obres del Nou Mestalla
Trobada entre Ribó, Murthy i diferents autoritats, per a tractar el reinici de les obres del Nou Mestalla

Millorar el projecte de l'estadi

Així, la vicealcaldessa Sandra Gómez incidia en què si el València CF vol mantenir les condicions plantejades en l'ATE de l'actual Mestalla, que contempla una "requalificació urbanística que generarà molts beneficis al club", invertisca eixos beneficis "a millorar el projecte de l'estadi" en el nou emplaçament de l'avinguda Corts Valencianes.

El conveni urbanístic de permuta subscrit en 2005 entre el club i l'Ajuntament es contemplaven diversos requisits que l'entitat havia de complir, per a garantir a la ciutat una instal·lació millor que l'existent. Un d'aquests punts era la construcció d'un estadi amb un aforament mínim de 70.000 espectadors, enfront dels 46.000 presentats en l'actual projecte de represa de les obres, o la construcció d'una pista d'atletisme, que tampoc es contempla.

La responsable municipal subratllava que el club esportiu "es mereix tindre un estadi de primera que complisca les expectatives de l'afició" i sol·licitava als seus dirigents que després d'anys esperant un nou estadi la seua construcció no es resolga "mal" i amb una resposta "molt insatisfactòria".

"Com a ciutat, com a Ajuntament, estem desitjant veure com comencen les obres del nou estadi i veure per fi que acaba aquest estadi, però no val qualsevol projecte o acabar-lo de qualsevol manera. No ens conformem amb un projecte low cost o amb un estadi que siga més xicotet que l'actual", assegurava l'edil, al mateix temps que avisava que "el València és un club que es mereix tindre un estadi de primera, un estadi que complisca les expectatives de l'afició. Per això, després d'aquest llarg recorregut, de vint anys treballant amb el club per a buscar una solució, crec que seria resoldre'l malament i donar una resposta molt insatisfactòria acabar al final plantejant un estadi que siga més xicotet que l'actual Mestalla".

 Reunión entre Joan Ribó i Anil Murthy
 Reunió entre Joan Ribó i Anil Murthy

Segon anell per a oci

Per part seua, l'alcalde Joan Ribó destacava la disponibilitat de l'Ajuntament que els treballs avancen el més ràpid possible per a reprendre "un procés perquè desaparega eixa imatge tan terrible en l'entrada de València".

Quant al projecte d'estadi del València, Ribó posava el focus en "dos elements interessants". D'una banda, "la novetat d'un segon anell" plantejat com una zona oberta de manera permanent, on pot haver-hi restaurants, per exemple, i que permet ampliar l'aforament de les instal·lacions. D'altra banda, la implantació d'un sostre o teulada constituïda per plaques fotovoltaiques.

Respecte a la part econòmica, el València CF assegurava al primer edil disposar de les garanties corresponents i de la voluntat d'acabar el projecte al més prompte possible.

Destacats