El València CF es compromet amb Ribó a reprendre les obres del nou estadi a l'octubre i acabar-les en 2024

L'alcalde demana a l'entitat "millorar el diàleg amb l'afició", perquè el club, "a més d'una empresa, és un sentiment"

Guardar

 Reunió entre Joan Ribó i Anil Murthy
Reunió entre Joan Ribó i Anil Murthy

Les obres del nou estadi es reprendran en octubre i s'inaugurarà en agost de 2024, mentre que els treballs per construir el poliesportiu de Benicalap començaran el pròxim mes de juny. És el compromís que el València CF ha traslladat a l'alcalde, Joan Ribó, durant la reunió que aquest ha mantingut amb el president del club, Anil Murthy. Ribó ha destacat la disponibilitat de l'Ajuntament que els treballs avancen el més ràpid possible i ha demanat a l'entitat "millorar el diàleg amb l'afició", ja que "el Valencia CF, a més d'una empresa, és un sentiment de desenes de milers de valencians i valencianes".

L'alcalde ha donat a conéixer el calendari previst per finalitzar el camp a l'avinguda de les Corts Valencianes i el poliesportiu a Benicalap que el club ha d'executar atenent els compromisos adquirits per la construcció del nou estadi en aquest barri. Ribó ha remarcat que, "si es complix, posem en marxa un procés perquè desaparega eixa imatge tan terrible a l'entrada de València".
En eixe sentit, el màxim responsable municipal ha remarcat que la corporació i el València han acordat "buscar un interlocutor, a ser possible únic o molt reduït, per començar a treballar diverses qüestions, com ara les llicències, que s'hauran de modificar, per tal que els terminis es rebaixen al màxim".

Un altre dels aspectes que l'alcalde ha reiterat als representants de la institució esportiva han estat "els mecanismes de diàleg i trobada amb l'afició", tant al carrer com a través de les xarxes socials, "als dos nivells".

Quant al projecte d'estadi del Valencia CF, Ribó ha destacat "dos elements interessants". D'una banda, "la novetat d'un segon anell" plantejat com una zona oberta de forma permanent, on pot haver-hi restaurants, per exemple, i que permet ampliar l'aforament de les instal·lacions. D'altra banda, la implantació d'un sostre o teulada constituït per plaques fotovoltaiques.

Pel que fa a la part econòmica, l'entitat ha assegurat a Joan Ribó disposar de les garanties corresponents i de la voluntat d'acabar el projecte com més prompte millor.

Per la seua part, el president del Valencia CF s'ha mostrat "molt positiu" després de presentar el projecte del club a la màxima autoritat local. Durant la trobada, Murthy ha estat acompanyat de Joey Lim, conseller i director executiu del club; Inma Ibáñez, directora financera; Christian Scheneider, director d'infraestructures i operacions; Jorge García, director de màrqueting i comercial, i Franco Segarra, director d'innovació.

Destacats